Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 3. 17:30

Törékeny természet - Mező Tibor kerámiái a Ráday Múzeumban

Törékeny természet - Mező Tibor kerámiái a Ráday Múzeumban
Az Alkotó és műveinek befogadó Barátai szeretettel várnak minden érdeklősőt a Ráday Múzeumban 2016. október 7-én, pénteken 17 órakor tartandó, "TÖRÉKENY TERMÉSZET" címmel megrendezett, új időszakos kiállítás megnyitóján. A tárlatot bemutatja: Dr. Mező Tibor. A kiállítás 2016. december 31-ig látogatható.

Mező Tibor 1956-ban született a Békés megyei Gyomán. Meghatározó gyerekkori élményei is innen, a Körös ölelte tanyavilágból valók, ahol a szünidöket, ünnepeket, nyarakat tölthette. Gazdálkodó nagyszülei mellett hamar kapcsolatba került a természettel, az állatokkal, meg tanulva azokat tisztelni és szeretni. Együtt élni a természettel, s szeretni akkor is, ha esik, ha fúj. Ezek a meghatározó korai élmények juttatták az állatorvosi pályára. Persze ezer más is érdekelte, így a művészetekbe bevezető rajztanára, Szabó Zsuzsa nyitott ki benne „egy másik ablakot” is.

Életének egy válságos szakaszából is ez segítette ki, - maga erejéből. „Ekkor jött a kerámia műhely, ahová egykori tanárom csalt el, és ott ragadtam. Ennek már hetedik éve. Próbálkozásaimból, természet iránti szeretetemből és az ősi anyagokból, elemekből, agyagból, vízből, néha sok-sok sikertelen kísérletből a Tűzben született végül az, ami itt látható.” Nem hivatásos keramikus, nem kizárólagos művészember. „Csak kaptam egy lehetőséget,és kezemet vezetve ezt hozta ki belőlem…” – vallja magáról a Kecskeméten élő , dolgozó és alkotó Mező Tibor.

 

Kövessen minket a Facebookon is!