Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 5. 11:52

Kékkeresztesek és Sulyok Ferenc a Wojtyla Házban

Képgaléria
Kékkeresztesek és Sulyok Ferenc a Wojtyla Házban
Szerdán a Kecskeméti Kékkereszt Csoport öt tagja és Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. elnök-vezérigazgatója volt a Karol Wojtyla Barátság Központ vendége – egyben ők járultak hozzá a népkonyha szegényeinek mai étkeztetéséhez. Nekik köszönhetően ezúttal is közel százhúsz rászoruló lakott jól a szociális intézmény ebédlőjében. (Fotók: Mátyus István)

A kékkeresztesek lelki vezetője, Hodánics Tamás református lelkész és dr. Varga Miklósné csoportvezető szólította meg először a gondozottakat. Elmondták: a Kecskeméti Kékkereszt Csoport tagjai zömében olyan absztinens alkoholbetegek, akik hittel vallják: Isten szabadító ereje által menekültek meg káros szenvedélyük rabságából. Többségében a Magyar Kékkereszt Egyesület dömösi alkohológiai szakintézetében „szabadultak” - ahogyan ők mondják. Absztinenciájuk folyamatos fenntartása érdekében hozták létre az országos egyesület kecskeméti utógondozó csoportját immáron tizennyolc esztendeje, melyhez az évek során egyre többen csatlakoztak. Közösségük jelenleg közel hatvan főt számlál. Missziói alkalmaikat szerdánként 18 órai kezdettel a Kecskeméti Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában tartják. Bárki csatlakozhat hozzájuk: szabadulni vágyó alkoholbetegek és segítő önkéntesek egyaránt.

A beszámoló után Oskolás János költő – a kékkeresztes közösség aktív tagja – olvasta fel egyik versét.

Sulyok Ferenc is köszöntötte az ebédlőben tartózkodó ellátottakat, majd beszámolt a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. tevékenységéről, eredményeiről.

Közös imádságot és asztali áldást követően a vendégek kiosztották az ebédet. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház