Tudatos vásárlókat oktattak a kecskeméti piaccsarnokban
Az előadások témája minden esetben közvetlenül kötődik a tudatos vásárlás, és az egészséges táplálkozás témaköréhez - ennek szellemében az első előadása saját termelésű termékek értékesítési lehetőségeiről, és az őstermelői tevékenység ellenőrzésének módjáról szól.
Napjainkban ugyanis egyre nagyobb figyelmet kap a tudatos vásárlói magatartás - vagyis hogy a lehető legjobb és legegészségesebb minőséget kapjuk meg a pénzünkért. Mit tehetünk mi, a vásárlók, hogy ne csapjanak be bennünket? Hogy az élelmiszer-láncban lehetőleg mindig közvetlenül a termelőtől, és mindig a legjobb minőségű magyar termékeket vásároljuk meg? Hogy mindig a lehető legjobb ár-érték arányban vásároljunk, és hogy valóban egészséges élelmiszereket tehessünk családunk elé az asztalra? Többek között ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Kecskeméti Piaccsarnokban ma kezdődött sorozat.
A későbbiekben kéthetente péntekenként meghirdetésre kerülő előadások témai is kötődnek majd az egészségtudatos táplálkozáshoz és a tudatos vásárlói magatartáshoz - ezek témái is a piacon árusított élelmiszerek előállításával, osztályozásával, jelölésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók lesznek.