Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2016. október 11. 21:13

Őszi jótékonysági szűrés a Wojtyla Ház gondozottainak

Őszi jótékonysági szűrés a Wojtyla Ház gondozottainak
A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén február 1-után második alkalommal, újra ingyenes szemszűrést végez a Mediroyal Prevenciós Központban, 2016. október 17-én hétfőn.

A tavalyi kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt.

http://www.szentlaszlolions.eu/rovatok/esemenyeink/ingyenes-szemszures-szentkiralyon/

Ezen alkalmakon több mint 250 embert néztünk meg, akik között sajnos a tumor betegségtől a szürke és zöld hályogon és a makula degeneráción át (hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki) nagyon sokféle betegséget sikerült kiszűrnünk.  

A szűrést most is, mint februárban, klubtagunk dr. Csengery Attila szervezésében folytatjuk.Célcsoportunk ezúttal is a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai. A szemszűrést azonban fogszűréssel is kiegészítjük. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán, 8 és 12 óra között mintegy 30 fő szűrését végezzük.

A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos, dr. Csengery Attila fogorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós Központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions klub tagjai.

A lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult lions mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

A Karol Wojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta klubunk, amikor a jelenleg 120 fő gondozottjának meleg ebédjét finanszírozta, valamint részt vett az ebédosztásban.

http://www.szentlaszlo-lions.eu/rovatok/esemenyeink/egyuttmukodes/

  

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház támogató