Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 16. 21:21

„Aki lámpást gyújt…” – Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” – Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú

Kedd: Szent Lukács evangélista

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy

házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

1.         Kedden (október 18.) a képviselőtestület tagjait várjuk 19.00 órától a tanácsterembe, a megszokott havi testületi-ülésre.

2.         Az elsőáldozók szülei részére október 19-én szerdán 17.00-tól szülői értekezletet tartunk a kápolnában. Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

3.         Az évszázadok muzsikája sorozat keretében szerdán Mali Katalin orgonahangversenye lesz a Nagytemplomban október 19-én, szerdán 19 órai kezdettel.

4.         Október 20-án, csütörtökön 8:30-tól baba-mama klub lesz Plébániánkon. Szeretettel várjuk a kicsiket és anyukájukat egy kis mondókázásra, beszélgetésre, közös imára.

5.         Jövő vasárnapi persely-adományaitokat a missziók javára ajánljuk föl.

6.         Október 23-án vasárnap délután három órától újra lesz felekezetközi dicsőítő alkalom a szokott helyen.

7.         Nagy örömmel és szeretettel hívunk benneteket Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus és zománcművész, egyházközségünk képviselő-testületi elnökének 70 éves jubileumi kiáltására. Melynek megnyitója 2016. október 26-án A Hírös Agórában 17 órakor kezdődik.

8.         Mindenszentek és halottak napjához kapcsolódóan az  urnatemető ünnepi nyitva tartás szerint lesz nyitva, melyről információt az ajtóknál találtok. Szentmisék: október 31. 7.30; November 1., Mindenszentek ünnepén 18.00-kor; november  2-án halottak napján 18.00, az ünnepi szentmiséket követően az urnatemetőben imádkozunk az elhunytakért.

9.         Egyházmegyei Ifjúsági napra várja a Parács Pasztorális Központ a fiatalokat, Kiskunhalasra november 5-én szombaton. Részletek a honlapon és a plakáton.

10.       A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja már készül a hideg idő beálltával a szükségben szenvedők számára meleg takarókat, plédeket gyűjt. Kérjük, ha tud segíteni, akkor felajánlását a Hoffmann János utca 11.-szám alatt az Utcai Szolgálat munkatársai részére adja le.

11.       Aki az idei évben még nem rendezte az egyházi hozzájárulását („egyházi adó”). Kérjük, tegye meg. Személyenként egy szerényebb összeg befizetése is nagy segítség a Plébániának. (Ha mindenki befizeti J )

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház