Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2016. október 17. 10:04

Ingyenes szemészeti és fogászati szűrővizsgálaton vehettek részt a Wojtyla Központ gondozottai

Képgaléria
Ingyenes szemészeti és fogászati szűrővizsgálaton vehettek részt a Wojtyla Központ gondozottai
A nagysikerű tavalyi, több települést érintő, nyitott és ingyenes szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén - február 1-je után második alkalommal - ismét ingyenes szemvizsgálatot végzett a Mediroyal Prevenciós Központban október 17-én hétfőn. A jótékonysági akció kedvezményezettjei ezúttal is a Karol Wojtyla Barátság Központ ellátottai voltak. (Fotók: Mátyus István)

Az eddigi alkalmakon összesen több mint 250 fő kivizsgálására került sor. Közöttük a tumor betegségektől a szürke- és zöldhályogon és a makula degeneráción át - hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki - tucatnyi megbetegedést sikerült kiszűrni.

A szűrést most is, mint februárban a Szent László Lions Klub egyik tagja, dr. Csengery Attila szervezte a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai körében. A szemvizsgálat ezúttal fogászati szűréssel is kiegészült. Hétfő délelőtt mintegy 30 hátrányos helyzetű ember vizsgálatát végezték el. A munkában önkéntesként vett részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos, dr. Csengery Attila fogorvos, valamint a helyet és felszerelést biztosító Mediroyal Prevenciós Központ asszisztenciája, továbbá a Kecskeméti Szent László Lions Klub tagjai.

A Karol Wojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta a Szent László Lions Klub, amikor a szociális intézmény mintegy 120 gondozottjának egynapi szociális étkeztetését biztosította, valamint részt vett az ebédosztásban.

Háttér:

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége aktív tagja a világ legnagyobb jótékonysági civil szervezetének. Hazánkban 40 Lions klubban közel 900 tag vallja magáénak a jelszót: Szolgálunk! Ez a szolgálat kiterjed a segítségnyújtás minden területére. A százéves szervezet centenáriumi jelszava: ahol a szükség, ott Lions a segítség.

A Lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengénlátók támogatása. Az 1917-ben megalakult Lions szövetség a világ számos országában küzd a látás védelméért, aktív módon tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház támogató