Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 17. 17:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Világcsúcs és aranyérmek a súlyemelő Világbajnokságon

Világcsúcs és aranyérmek a súlyemelő Világbajnokságon
Kecskeméti TE két súlyemelője vett részt a németországi Heinsheimben megrendezett Masters Világbajnokságon. Takács Erika sérülten is megvédte a világbajnoki címét Nagy Noel számára pedig lökésben a 135 kg-os kezdő fogás után 142 kg-os lökés gyakorlat az összetett 263 kg világcsúcsot és a harmadik világbajnoki címet jelentette.

Takács Erika világbajnokként érkezett, de az utolsó héten sérülést szenvedett, így biztonsági fogásokon kezdett. Szakításban 70 kg-os sikeres gyakorlattal első helyen várta a folytatást, és lökés fogásnemben is sikerült maga mögé utasítani a mezőnyt 93kg-os jó gyakorlattal. Takács Erika 163kg-os összetett eredménnyel sikeresen megvédte világbajnoki címét, megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Nagy Noel aki áprilisban a felnőtt válogatott tagjaként járult hozzá az európabajnokságon, hogy a magyar csapat olimpiai kvótát szerezzen, most a masters korosztályban is bizonyított. M45 korosztály 77kg-os súlycsoportban lépett dobogóra. Szakításban három sikeresen bemutatott gyakorlat (110; 117 és 121kg) után 13 kg-os előnyt szerzett. Lökésben 135 kg-os kezdő fogás után 142 kg-os lökés gyakorlat az összetett 263kg világcsúcsot és a harmadik világbajnoki címet jelentette Nagy Noel számára. Ez volt az első világcsúcsot jelentő gyakorlatom - mondta Nagy Noel - és az érzés fantasztikus volt. Amikor a dobogóra léptem óriási tapsvihar hangzott, ütemesen biztattak, a Magyarok a nevem kiabálták „HAJRÁ NOEL". Ahogy megfogtam a rudat síri csönd lett és mindenki feszülten figyelt. A súlyt bedobtam és a felállásnál újra biztatás, őrjöngés volt hallható, majd újra csönd a lökés előtt. Tudtam, hogy sikerülni fog és fejem fölé löktem a 142kg-ot. Az egyesületünk szerény anyagi körülményei miatt a klub edzője Bálint Csaba nem tudott kijönni a versenyre, így fiam Noel segítette a versenyzésemet, és az eredményeket nézve nagyon jól ellátta feladatát.

A remek teljesítmény a világcsúcs és világbajnoki arany mellett a korcsoport legjobbja Grand Master címet is jelentette Nagy Noel részére.

Mindkét versenyzőnk részére ez volt az év legfontosabb versenye - mondta Bálint Csaba edző - és mindent megtettek a sikerért. Az utánpótláskorú versenyzőink példaképei, akik munkájuk mellett végzik az edzéseiket. Takács Erikának az elkövetkező napok pihenéssel telnek, hogy teljesen felépüljön és rendbe jöjjön a sérülése. Nagy Noel részére a következő feladat a Felnőtt Országos Bajnokságon sikeres részvétel, hisz az elmúlt öt évben minden alkalommal bajnoki címet nyert.

Köszönet a támogatóknak: Gajdácsi Flakon Kft., Fornetti Kft, Herczeg és Társa Kft, Füredi Felnőttképző Oktatási Központ, Kecskeméti McDonalds, Wernesgrüner Étterem, Family Market Kft, Phoenix Mecano Kft, Félegyházi Malom Kft, Kecskemét Megyei Jogú Város, Mamiker Bt, 

Kövessen minket a Facebookon is!