Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 17. 17:20 | Szerző/forrás: keol.hu

Csoportos foglalkozások a Mezei utcai Közösségi Házban

Csoportos foglalkozások a Mezei utcai Közösségi Házban
A Hit és Sport Alapítvány 2016. július 01-vel vette át a ház irányítását és az eltelt időben megszervezte azokat a tematikus programokat, melyeket a gyermekek személyes és tanulmányi fejlődéséért indított be.

Így a védőnői és családgondozói szolgáltatás mellett internet szoba nyílt, zeneoktatás kezdődött, valamint az adományosztás és a korrepetálások is elindultak. Az angol nyelvtanítás mellett pedig igény mutatkozott a matematika, valamint a történelem tantárgyak korrepetálására is.

Radics Kálmán a Közösségi Ház vezetője a keol.hu-nak elmondta, hogy megalakult a roma hölgyek és szépkorúak klubja, ahol a klubtagok szervezik meg a saját programjaikat. Az alapítvány a klubok működtetésére városi pályázati támogatást nyert el.

Radics Kálmán elmondta az év hátralévő időszakára vonatkozó terveiket is. Ezek között szerepel, hogy több civil szervezettel együttműködve közösen fogják majd „várni a Mikulást", a karácsonyi ünnepséget pedig elképzelésük szerint a református egyházzal közösen szervezhetik meg.

- Formálódik a jövő évi programsorozatunk is. Mivel Oláh Anna roma referens már több olyan programot is szervez, melyek a jövő év tavaszán valósulhatnak majd meg a Közösségi Házban - nyilatkozta Radics Kálmán.

Kövessen minket a Facebookon is!