Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 19. 22:04 | Szerző/forrás: keol.hu

Konferencia a kamarában a külpiaci lehetőségekről

Konferencia a kamarában a külpiaci lehetőségekről
Idén harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban című konferenciasorozatát, ami október 19-én Kecskemétre érkezett. A ma rendezett konferencia előzménye a kamarában március 8-án tartott export-import üzleti partnerkeresés volt, amelyen akkor már képet kaptak a Bács-Kiskun megyei vállalkozók az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Regionális irodájának működéséről.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Regionális irodájának együttműködésével megvalósuló, személyre szabott üzleti tanácsadással egybekötött konferenciasorozat kecskeméti helyszínén az MNKH határon túli regionális irodáinak vezetői és magyarországi tanácsadói bemutatták Románia, Szlovákia, Szerbia és Horvátország gazdasági és jogi hátterét, valamint az adott piac sajátosságai mellett a régiókban rejlő üzleti lehetőségeket is. Az előadások végén pedig a vállalkozók közvetlen megbeszélések keretein belül személyre szabott tanácsadást is kérhettek a külpiaci szakértőktől.

„Az exportálni kívánó vállalkozások gyakran a szomszédos országok irányába teszik meg első lépéseiket. Ez a tény, valamint, hogy az eddig megrendezett eseményeket is kiemelt érdeklődés övezte, támasztja alá a roadshow létjogosultságát. A gyakorlati ismereteket átadó előadásokkal, cégre szabott tanácsadással és célzott üzletember találkozókkal átszőtt üzleti fórumok célja a közép-európai régió nemzetközi versenyképességének fokozása, fejlődésének elősegítése" - mondta a kecskeméti konferenciát megnyitó Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-Európai Kereskedelem-fejlesztési Hálózat Kft. ügyvezetője.

Az előadások körében elhangzott: az Enterprise Europe Network elsődleges célja, hogy elősegítse az európai kis- és középvállalkozások nemzetközi kapcsolatainak bővítését, valamint a közös piac kínálta lehetőségek megismertetését.

Tanácsadói szolgáltatással támogatják a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások vezetőit, a nemzetközi üzleti lehetőségek és partnerek, a növekedéshez elérhető források megismerésében. Küldetésük, hogy elősegítsük a hozzájuk forduló vállalatok nemzetközi szintre való fejlődését.

Az exportképes vállalkozásokat mind információval, mind pedig gyakorlati tanácsokkal, képzésekkel támogatják a külpiacra lépéshez kapcsolódó számos témakörben. Így például az alapanyag-beszerzésben, valamint a technológia, a bérmunka, a marketing, a nemzetközi együttműködés kidolgozásában, és a partnerkeresésben.

Céljuk az, hogy a hazai KKV-k sikeres, hosszú távú együttműködéseket alakítsanak ki a tagországok szereplőivel. Segíteni kívánják a hazai mikro-, kis- és középvállalatok innovatív technológiáinak hasznosítását, a nemzetközi szintre lépéshez szükséges partnerek megtalálását. Továbbá kiemelt figyelmet fordítanak a különféle együttműködési, finanszírozási és pályázati lehetőségek bemutatására is.

Kiterjedt kapcsolatrendszerük segítségével hozzájárulnak a hazai mikro-, kis- és középvállalatok partnerkereséséhez. Támogatják a határokon átívelő K+F projektekhez szükséges források felkutatását valamint Európai Unió által kiírt kutatási programokban való részvételt. Törekvésük, hogy a hazai kutatási központokat, egyetemeket, spin-off cégeket segítsék az eredményeik piaci hasznosításában.

A Magyar Nemzeti Kereskedőházról:

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. célja elősegíteni a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének bővülését. Helyi képviseletein keresztül jelenleg négy kontinens közel 50 országának piaca érhető el. Partnerei számára a külpiacokon felkutatja a lehetséges konkrét üzleti lehetőségeket, illetve személyre szabott, komplex szolgáltatáscsomagot nyújt exportképességük növelése érdekében. További információ: www.kereskedohaz.hu

Kövessen minket a Facebookon is!