Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 20. 20:16 | Szerző/forrás: police.hu

Ingatlanértékesítés

Ingatlanértékesítés
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves tiszaalpári férfi és egy 53 éves csongrádi nő ellen. A nyomozást befejezve vádemelést javasol a rendőrség.

Két tiszaalpári időskorú 2015. március 18-án ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott adásvételi szerződéssel értékesítette a tulajdonukat képező - több mint 15,5 millió forint értékű -három tiszaalpári ingatlant.

A 25 éves gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján arra vette rá az 53 éves nőt, hogy olyan adásvételi szerződést készítsen és ügyvédként ellenjegyezzen, amiben az ingatlanok adásvételére vonatkozó szerződés tartalma arra utal, hogy a 76 éves néni cselekvőképessége teljes tudatában írta azt alá. A rendelkezésre álló adatok alapján az idős asszony 2014. április 14. óta kórházban fekszik, amelyről igazolást is állított ki, így az egészségügyi állapotára vonatkozó körülményt a szerződés megkötésekor a gyanúsítottak is ismerték.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldték meg.

Kövessen minket a Facebookon is!