Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 26. 08:03 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Oscar-díjas rendező Kecskeméten

A holland Oscar-díjas animációs rendező, Michael Dudok de Wit lesz a vendége a 6. Mozinet Filmnapok kecskeméti megnyitójának október 28-án.

Az est folyamán bemutatják a rendező A vörös teknős című legújabb filmjét, mely nem csak a direktor miatt különleges, hanem attól is/sőt, hogy a Kecskemétfilm Kft. munkatársai is részt vettek az alkotás kilenc éven át tartó folyamatában.

A kecskeméti Otthon moziban jártak már Oscar-díjas rendezők, de egyikükkel sem dolgozott még egyetlen kecskeméti filmes sem. Az október 28-án tartandó díszbemutató, igazi kuriózum, filmtörténeti csemege lesz.

Michael Dudok de Wit kecskeméti látogatása Mikulás Ferencnek, a Kecskemétfilm Kft. igazgatójának és a rajzfilmstúdiónak, valamint a Mozinet filmforgalmazó közös szervezésének köszönhetően valósul meg.

Ezen a napon, október 28-án ünnepeljük az Animáció Világnapját, így elmondhatjuk, hogy Kecskemét, a magyar animáció fővárosa méltó módon emlékezik meg az eseményről.

A film: A vörös teknős
Időpont: 2016. október 28. 18 óra
Vendégek: Michael Dudok de Wit (rendező), Marie Bouchet a karakter animáció supervisora és a rendező asszisztense, a Kecskemétfilm részéről többek között Vécsy Vera, Mikulás Ferenc, Nagy Lajos és még sokan a magyar alkotók közül.

A rendezvényt megnyitja Mikulás Ferenc a Kecskeméti Animációs Filmstúdió vezetője.

„Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát. „(Port.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!