Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. november 3. 19:50 | Szerző/forrás: keol.hu

Bács-Kiskun: embert ölt, elítélték, kiengedték, majd ismét fejbe lőtt egy embert

Bács-Kiskun: embert ölt, elítélték, kiengedték, majd ismét fejbe lőtt egy embert
Jövő héten kezdődik a Kecskeméti Törvényszéken annak a 63 éves szalkszentmártoni férfinek a büntetőpere, aki még tavaly februárban fejbe lőtte 49 éves a szomszédját. Az ügy különlegessége, hogy a vádlottat az 1980-as években emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, ahonnan feltételesen szabadult. Így azután még egy embert sikerült tavaly fejbe lőnie... (A fotó illusztráció)

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a vele jó viszonyban lévő sértett között vita alakult ki, mert a sértett a tulajdonában álló földterületet nem kívánta eladni a vádlottnak.

A vádlott emiatt indulatba jött és a sértettet egy-másfél méter távolságból, hátulról tarkó tájékon fejbe lőtte. A lövés következtében a sértett elesett, de eszméletét nem vesztette el, ugyanakkor az előzményekre nem emlékezett, magát rosszul érezte.

A történtek után a vádlott és a sértett testvére a sértettet közösen az orvosi ügyeletre szállították. A sértett az orvosi ellátás eredményeként életben maradt. A sértett sérülésének tényleges gyógytartama hat hónap volt, azonban a vádlott cselekményével maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást idézett elő a sértett egészségi állapotában.

A vádlottat az 1980-as években emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélték, melyből feltételesen szabadult.

Kövessen minket a Facebookon is!