Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 15. 21:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Térfigyelő kamerák előtt verekedtek Kecskeméten

Térfigyelő kamerák előtt verekedtek Kecskeméten
A gyakorlat azt igazolja, hogy a Kecskeméten városszerte kihelyezett térfigyelő kamerák egyre jobban használhatók fel a bűnmegelőzés és a bűnfelderítés területén. Térfigyelő kamerák segítségével derítettek fel ugyanis a városban egy garázdaságot, és fogták el szinte perceken belül az elkövetőt.

A Városrendészet ügyeletes munkatársa hajnali 3 óra körül a rendőrség épületében figyelte a térfigyelő kamerákat, amikor arra lett figyelmes, hogy a belvárosban, a Zimay utca sarkán lévő Fortuna bár előtt 4-5 ember tartózkodik, akik feltehetőleg vitatkoztak. Majd a szóváltást követően dulakodás alakult ki, a lökdösődés következében egy személy a földre került, ezt követően pedig egy személy többször is ököllel megütött egy másikat.

A bűncselekményt elkövető férfi nem sejthette, hogy a Városrendészet munkatársa a hajnali óra ellenére térfigyelő kamerával figyelte az eseményt, és a verekedésre ráközelítve bizonyítékként mozgóképen is rögzítette a történteket.

A térfigyelő kamerát kezelő ügyeletes irányítása alapján a közös szolgálatot ellátó járőrpáros, a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőre és a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelője gyorsan a helyszínre érkezett. A garázdaság elkövetésével gyanúsítható személy már nem volt a helyszínen, azonban a kamerákkal követhető volt a mozgása. Így néhány percen belül elfogták és a Kecskeméti Rendőrkapitányságra előállították.

Az elsődleges intézkedéseket követően az eljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja le.

Kövessen minket a Facebookon is!