Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 17. 12:41

Ülésezett a Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal - rekordértékű szociális beruházások Kecskeméten

Képgaléria
Ülésezett a Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal - rekordértékű szociális beruházások Kecskeméten
Csonka Imre, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Társadalompolitikai Osztályának vezetője tartott beszámolót csütörtökön a Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal tagszervezeteinek vezetői számára a Városházán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az elkövetkezendő években Kecskeméten megvalósuló szociális jellegű fejlesztésekről adott tájékoztatást. (Fotók: Tódor Norbert)

Elhangzott: ebben az évben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kínál lehetőséget a kecskeméti intézményrendszer fejlesztésére. A program által Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata számára előirányzott forráskeretből szociális és gyermekjóléti jellegű fejlesztések, beruházások megvalósítására nyújtott be az önkormányzat pályázatot.

A tervezett projektek: 4 csoportos bölcsőde építése Homokbányán; új nappali ellátást biztosító telephely kialakítása Homokbányán; új család- és gyermekjóléti központ létrehozása; a Széchenyi sétányi és az Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése; a Margaréta Otthon energetikai fejlesztése; a Posta utca 7. szám alatti, időseket ellátó, étkeztetést és házi segítségnyújtást is biztosító telephely fejlesztése; Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonának fejlesztése; személygépkocsi-beszerzés a Támogató Szolgálat számára.

A fenti projektek megvalósításának bruttó összköltsége meghaladja a 2 milliárd forintot. Ekkora volumenű fejlesztés egyszerre, egyidőben még sohasem valósult meg Kecskeméten. Örömteli hír, hogy a beruházásokkal mintegy 50 új munkahely is keletkezik városunkban - hangzott el a tájékoztatón, melyre a társszervezetek delegáltjai mellett a Karol Wojtyla Barátság Központ képviselője is meghívást kapott. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház