Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 18. 11:27

Szabó Antal: „Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.”

Képgaléria
Szabó Antal: „Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.”
Többszörösen is ünnep volt pénteken a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban. Egyrészt azért, mert - hogy a népkonyha alapító igazgatóját, Farkas P. Józsefet idézzük: „Minden nap ünnep számunkra", másrészt Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. - közismert nevén a „bócsai festékgyár" - tulajdonos ügyvezetője látogatott el a népkonyhára. Ezt pedig mindig ünnepnek tekintik a gondozottak, önkéntesek egyaránt. Végül, de nem utolsó sorban azért, mert igazán nemes étket – rántott szeletet burgonyapürével – rendelt ma Szabó Antal az Abonyi Csárdából. Ebéd előtt azonban az ilyenkor megszokott és nagy érdeklődéssel kísért bibliaóra következett. Istennek az Ószövetségben és Újszövetségben adott kijelentései közül a „mintaima”, vagyis a Miatyánk utolsó szakaszát vették ezúttal górcső alá. (Fotók: Mátyus István)

„Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, Szenteltessék meg a Te neved, Jöjjön el a Te országod, Legyen meg a Te akaratod, Amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, És bocsásd meg vétkeinket, Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, És ne vígy minket kísértésbe, De szabadíts meg a gonosztól.” Az imához még hozzátartozik ez a későbbről származó befejezés: „Mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké. Ámen.”

„És ne vígy minket kísértésbe, De szabadíts meg a gonosztól.”

Isten sohasem kísért, legfeljebb megengedi, hogy a Sátán kísértsen, így állítva próba elé minket. A kísértés a gonosztól jön, például úgy, hogy Istennel szemben kételyeket táplálunk - hangzott el az előadáson.

Az emberi élet tele van megpróbáltatásokkal, ha azonban ragaszkodunk Isten ígéreteihez, megadatik nekünk a győzelem koronája. A bűnből való szabadulás módja: Jézus követése. Ezáltal válhatunk Isten fiaivá. „Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldte Fiának Lelkét a mi szívünkbe, aki ezt kiáltja: „Abbá, Atyám!” Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.” (Gal 4,6-7). És mint örökösök, elnyerhetjük az igazság koronáját: „…végül eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró azon a napon; de nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.” (2Tim4, 8) - summázta végül gondolatait Szabó Antal.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája