Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 28. 08:30 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

A 2016. évi Bács-Kiskun Megyei Príma Díj díjazottai

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat november 25-én, pénteken este adták át a kecskeméti Sheraton Szállóban rendezett nagyszabású gálaesten.

Ezek alapján, Az idei Bács-Kiskun Megyei Príma-díjasok, akik 1-1 millió forintos csekket vehetett át: Barta Dóra, táncművész, koreográfus, a Kecskeméti Katona József Színházban működő tánctagozat, a Kecskemét City Balett vezetője, Kemény András, nyugalmazott kunadacsi pedagógus, valamint Markóné Szalai Gyöngyvér, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvós tanszakának vezetője.

„Nagyon zavarban vagyok, mindenkinek köszönöm, aki segíti, segítette a munkám. Szívesen csinálom, szeretek ezzel foglalkozni. Az iskola vezetői, dolgozói is sokat segítenek. Nagy dolog, hogy a tanítványok és volt tanítványok- van olyan is, hogy hatvan éves nénike is, örömmel úgy köszönnek nekem, hogy csókolom” - mondta a díj átvételekor Kemény András.

Barta Dóra táncművész is nagyon örült a rangos kitüntetésnek:

  „Meg vagyok hatódva, nagyon köszönöm mindenkinek a díjat. Nekem ez a díj egészen mást jelent, mint egy szakmai elismerés, sokkal összetettebb. Érzékenyebben érint, több mindenről szól. Gratulálok a többieknek is és köszönöm a családomnak a kitartást és a sok segítséget, amit az álmaim megvalósításához kaptam.”

Az idei harmadik Príma-díjas, Markóné Szalai Gyöngyvér szintén meghatódott az elismeréstől:

Hirdetés
 
 

"Nagyon nagy öröm számomra, hogy amit szakmailag képviselek,az ilyen sok embernek értéket jelent. Már most érzem, hogy ez a díj egy megújult inspirációt, új lelkesedést ad nekem további munkámhoz, amiért nagyon hálás vagyok. Köszönöm."

A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület:

"Rendkívül sok lány és család várja otthon, hogy mi a helyzet. Nagyon köszönjük mindenkinek. A lányok nevében is ígérem, hogy minél több helyre megpróbálunk majd eljutni a megyében hogy színesebbé varázsoljuk a rendezvényeket" - árulta el az egyesület vezetője.

A jubileumi díjátadó gálaesten a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket vehettek át.

Az Év Bács-Kiskun Megyei Vállalkozója 2016-ban:
Csengery Zsolt tulajdonos-ügyvezető, Deltaplast Kft., Kecskemét

Az Év Vendéglátó Vállalkozója:
Erkiné Rózsa Márta tulajdonos-üzletvezető, Rózsakert Vendéglő, Kiskunfélegyháza

Az Év Élelmiszeripari Vállalkozója:
Braxmair Béla tulajdonos-ügyvezető, Bácskatej Kft., Baja

Kövessen minket a Facebookon is!