Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 28. 17:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Száznegyvennel száguldva ölt meg egy embert a Halasi úton

Száznegyvennel száguldva ölt meg egy embert a Halasi úton
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy kecskeméti férfivel szemben, aki lakott területen több, mint 140 km/h sebességgel száguldozva halálos balesetet okozott. (Fotó: MTI)

A 36 éves kecskeméti férfi 2016. január 30-án este fél hétkor Kecskemét lakott területén a megengedett 50 km/h-t lényegesen túllépve, mintegy 143-149 km/h sebességgel közlekedett nagyméretű terepjárójával. Egy útkereszteződéshez érve a vele szemből érkező autós megkezdte a balra kanyarodást, mert nem számított arra, hogy a vádlott a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedik.

A vádlott az elé behaladó, útját keresztező járművet észlelve vészfékezett, azonban sebességtúllépése miatt megállni nem tudott és járműve elejével a kanyarodó gépkocsi jobb oldalának ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét jármű megpördült, majd a vádlott gépkocsija az út széli vasbeton oszlopot is kitörte, míg a sértett gépjárműve 100 méter sodródást követően állt meg.

A baleset következtében a kanyarodó jármű vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset során maga a vádlott és utasa is súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlottat kötelezték a vezetői engedélye leadására, azonban ennek önként nem tett eleget, erre csak fél évvel később, egy közúti ellenőrzés során került sor.

Kövessen minket a Facebookon is!