Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 29. 18:43 | Szerző/forrás: keol.hu

Előadások a Városházán: Média tájkép az Internet forradalmát követően

Előadások a Városházán: Média tájkép az Internet forradalmát követően
„Ha már leülepszik a por: Média tájkép az Internet forradalmát követően" címmel tart előadást Sárváry Miklós PhD, a Columbia Business School professzora 2016. december 01-jén (csütörtökön), 17.00 órakor a Városháza Dísztermében.

Korábban megírtuk, hogy „A XXI. századi modern város - Előadások a Városházán" címmel neves nemzetközi előadók részvételével előadássorozatot indított az innováció, városfejlesztés és finanszírozás témájában a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvánnyal (PADMA) közösen Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata.

Ennek újabb elemeként tartják meg a programsorozat következő rendezvényeként a „Ha már leülepszik a por: Média tájkép az Internet forradalmát követően" (When the dust settles: Media landscape after the Internet revolution) című előadást.

Előadó: Sárváry Miklós PhD, a Columbia Business School professzora.

Moderátor: Prof. Dr. Berács József egyetemi tanár, Pallasz Athéné Egyetem.

Időpont: 2016. december 01. 17.00 óra

Helyszín: Városháza, Díszterem (Kecskemét, Kossuth tér 1).

Sárváry Miklós PhD., Carson Family professzor, a Columbia Egyetem Business School Média és Technológia programjának igazgatója. Széles kutatási területe jelenleg a médiára és az információs marketingre koncentrálódik. Legutóbbi publikációi a tematizálást, a felhasználók által generált tartalmakat, a közösségi hálózatok versengését, valamint az online/mobil reklámokat vizsgálják.

Korábban a médiában és telekommunikációban zajló versennyel foglalkozott.

Számos folyóirat szerkesztő bizottságának tagja, mint például: Marketing Science, Quantitative Marketing and Economics, International Journal of Research in Marketing és Journal of Interactive Marketing.

A Columbia Business School-hoz történő csatlakozását megelőzően, az INSEAD Felsővezetői Továbbképzési Programjainak dékánhelyettese volt. A felsővezetői kurzusok oktatása mellett olyan nagyvállalatok tanácsadója volt a világ különböző részein, mint például az Intel, Pearson, a McKinsey & Co., a Dun & Bradstreet, Hoya. Az INSEAD- hoz való csatlakozása előtt a Harvard Business School és a Stanford Egyetem Graduate School of Business intézmények tanára volt.

Akadémiai karrierjét megelőzően az IBM-nél dolgozott. Budapesten, az ELTE-n végzett fizikusként, mesterfokozatát Statisztikából a Nationale Supérieure des Mines de Paris-n szerezte, majd az INSEAD-on management területen doktorált.

Legutóbbi könyve Halaburda, H. and M. Sarvary (2016), Beyond Bitcoin: The Economics of Digital Currencies,Palgrave Macmillan izgalmas szellemi kihívás a digitális világ közgazdaságtanának megértéséhez.

A „Ha már leülepszik a por: Média tájkép az Internet forradalmát követően" előadás előzetes gondolatai:

Nagyjából 25 évvel ezelőtti indulása óta az Internet sok ágazatot alakított át, főként a média szektort. Míg az 1990-es éveket, és a 21. század első évtizedét a gyors változások jellemezték, addig mára leginkább az állandósulás jelei mutatkoznak meg. Ez a jelenség nem ismeretlen a média történetében, hasonló játszódott le az előző századforduló környékén, amikor a rádiótechnika tört be olyan területre, ahol addig a nyomtatott sajtó uralta a médiát.

Az előadó e két időszak közötti párhuzamot elemezve, és a tanulságokat levonva, intellektuális sejtéseket fogalmaz meg az elkövetkezendő évtizedek média ökoszisztémáját érintő változásokról.

Az előadás iránt érdeklődők a részvételi szándékukat 2016. november 29-én (kedd) 16 óráig jelezzék Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közösségi Kapcsolatok Osztályán a +36-76/513-524-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen.

Kövessen minket a Facebookon is!