Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 29. 18:52 | Szerző/forrás: keol.hu

Elhunyt dr. Adorján Mihály, Kecskemét egykori tanácselnöke

Elhunyt dr. Adorján Mihály, Kecskemét egykori tanácselnöke
Életének 69. évében elhunyt dr. Adorján Mihály ügyvéd, Kecskemét rendszerváltás előtti utolsó tanácselnöke - jelentette be a Facebookon ügyvédkollégája, dr. Brúszel László, 2016. november 28-án.

Adorján Mihály 1948. május 22-én született Kiskunfélegyházán. Ott végezte az általános és a középiskolát, majd a bíróságon helyezkedett el. Tizennyolc éves korától kezdve dolgozott: felsőfokú tanulmányait munka mellett, levelezőn végezte. Így szerezte meg jogi diplomáját a JATE Jogtudományi Karán, és így végezte el a politikai főiskolát is.

1980-ig a KISZ különböző szintjein volt ifjúsági vezető.

1981-től élt Kecskeméten, amikor a városi tanácsnál helyezkedett el, ahol öt évig vb-titkár volt, a rendszerváltást megelőző négy évben pedig tanácselnök.

1994-től a kecskeméti önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának külső tagja volt.

1998-ban jelöltként indult a kecskeméti polgármester választáson a Szabad Demokraták Szövetsége színeiben, de csupán 3.986 szavazatot szerzett.

1998-tól önkormányzati képviselő, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke.

Haláláig önálló ügyvédi praxisa volt, társasági szakjogászként dolgozott. Hat éve egy interjúban a következőket mondta: „Én jogászként is arra vagyok büszke, hogy az ügyeim nyolcvan százaléka nem peres úton, hanem egyezséggel zárul."

Úgy tudni, hogy Adorján Mihály hétfőn délután az irodájában rosszul lett, rohammentőt hívtak hozzá, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta.

Kövessen minket a Facebookon is!