Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 30. 22:32 | Szerző/forrás: keol.hu

5letből JÖVŐ! – Az első millánk története

5letből JÖVŐ! – Az első millánk története
Több, mint háromszáz kecskeméti diák vett részt az AIPA Kft. által indított 5letből JÖVŐ! játékos gazdasági vetélkedő népszerűsítésére indított középiskolai roadshow mai állomásán az ÁFEOSZ Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol a verseny fővédnöke, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony is jelen volt.

Kiemelt állomásához érkezett az AIPA Kft. szervezésében zajló 5letből JÖVŐ! játékos gazdasági vetélkedő népszerűsítésére indított iskolai roadshow. A kecskeméti középiskolák 10. és 11. évfolyamát érintő kezdeményezés apropóján a Kecskeméti Színjátszó Műhely fiataljai kreatív előadással prezentálták a verseny lényegét, azaz egy öt fős vállalkozás megalapításának történetét, felépítésének fontosságát. A fiatalok ráhangolódásáról a népszerű magyar beatboxer Basslime gondoskodott, majd ezt követően a szervezők egy húsz perces, humoros műsor által modellezték egy kezdő vállalkozás megalapításának történetét.

Az 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett vetélkedő egyúttal kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más - a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges - témakörökben. A program a diákokat a vállalkozói lét megismerésétől az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át - többféle üzleti modellt megismertetve - egészen a piacra lépésig vezetik el.

A jelentkezés 2017 januárjában indul, a februártól áprilisig tartó vetélkedő kétfordulós, és a legjobb ötlettel előálló csapat tagjai pénzjutalomban részesülnek, melynek segítségével akár meg is valósíthatják a játékos formában már felépített vállalkozásukat. A legügyesebb versenyzőket további díjakkal, elsősorban tudásfejlesztő eszközökkel, szolgáltatásokkal ösztönözik majd megszerzett tudásuk hasznosítására.

Kövessen minket a Facebookon is!