Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 30. 22:36 | Szerző/forrás: keol.hu

Bács-Kiskun a mi megyénk – A karácsony megyei értékeit mutatják be Kecskeméten

Bács-Kiskun a mi megyénk – A karácsony megyei értékeit mutatják be Kecskeméten
2016. december 9-én, pénteken 9-14 óra között újra „Bács-Kiskun a mi megyénk" rendezvény lesz a Megyeháza előtt. (FIGYELEM! Korábban arról szóltak a hírek, hogy december 2-án lesz az esemény, de a szervezők az aznapra várható kedvezőtlen időjárásra hivatkozva egy héttel későbbre halasztották).

Az év utolsó „Bács-Kiskun a mi megyénk" rendezvényen ezúttal nem egy járás fog bemutatkozni, hanem a közelgő ünnepek kapcsán a karácsony színeibe, illataiba, ízeibe öltöztetik a Megyeháza előtti teret. Megmutatják, milyen karácsonyhoz köthető értékek rejtőznek szeretett megyénkben, Bács-Kiskunban. A programot Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg 10 órakor.

Az eseményen Kiss Gabriellától, a Hírös Garabó Kft. munkatársától megtudhatjuk milyen a hagyományos ünnepi asztal és megismerhetjük a karácsonyi ünnepkör jelképeit. A megyéből érkezett kézművesek szorgos kezei között gyerekbábok, fatálak és halasi csipke készül majd.

Megidézik a karácsony ízeit-zamatait: forró mézes hársfateát, gyümölcsleveket, forralt bort, kunsági kemencében sült kenyérlángost, sült tököt és almát kínálnak a vendégeknek. A gyerekeket és a lelkes felnőtteket Luca-búza vetéssel, csuhébáb készítéssel, mézeskalács díszítéssel, kesztyűs bábjátékkal várják. Valamint egész nap ott lesz majd a rendezvényen Vesztergám Miklós tárogató művész is.

A bemutatók óránként kezdődnek, a kiállítás és a foglalkozások pedig egész nap tartanak majd.

Kövessen minket a Facebookon is!