Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 1. 19:06 | Szerző/forrás: keol.hu

Szentpéteri Csilla koncertje diákoknak Kecskeméten: „Láttad-e már a zenét?”

Szentpéteri Csilla koncertje diákoknak Kecskeméten: „Láttad-e már a zenét?”
Szentpéteri Csilla zongoraművész adott koncertet 5-12. évfolyamos diákoknak december 1-jén, csütörtökön a Kecskeméti Katona József Színházban. A teltházas koncerten a Kecskeméti Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó általános és középiskolás diákok vehettek részt díjmentesen.

Szentpéteri Csilla zongoraművész és zenésztársai tavaly májusban indították útjára a „Láttad-e már a zenét?" című, zenei műfajokon átívelő országos ifjúsági, ingyenes koncertsorozatukat.

Az ifjúsági sorozatnak fontos gondolatisága, hogy a zenét nem érteni, hanem élvezni, érezni kell. A kitűnő zongoraművész-zeneszerző csapatával együtt összesen 32 városban varázsolja el a XXI. század diákságát, és a megjelent pedagógusokat.

Magyarországon még sosem volt ilyen típusú matinékoncert, ahol a zenén túl lélegzetelállító látványvilág kapcsolódik a zene ritmusához, hangulatához, dinamikájához. A komplex audio-vizuális élményt nyújtó koncerten a zenén túl a színpadon négy nagyméretű LED-falon zenére komponált filmek, hangulatos animációk varázsolják el a közönséget.

A repertoárban ismert klasszikus zeneszerzők kedvelt dallamai hangoztak eredetiben és a XXI. század kedvelt műfajaival ötvözve (jazz, blues, rock, latin, bossa nova, világzene), fergeteges ritmusokkal, virtuóz gitár-jazztrombita-zongora hangszerpárbajokkal. Valamint Szentpéteri Csilla saját szerzeményei is hallhatóak voltak.

A kecskeméti koncert további különlegessége volt, hogy az örömzenélésbe a Kecskeméti Kodály Iskola tanárai és tehetséges diákjai is bekapcsolódtak. Könnyedén együtt kalandozva korszakokon és stílusokon át, könnyed zenetörténeti kvízkérdésekkel színesítve az élvezetes előadást.

Kövessen minket a Facebookon is!