Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 2. 19:04

Köztársasági elnöki adomány a Wojtyla Ház részére

Köztársasági elnöki adomány a Wojtyla Ház részére
Eddig két alkalommal tett látogatást Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban. Az elmúlt héten viszontlátogatásra invitálta a szociális intézmény vezetőit. Anita asszony a köztársasági elnöki palotában fogadta a Wojtyla Ház küldöttségét.

A megbeszélésen egyebek mellett szó esett a népkonyha közelmúltbeli eredményeiről, megoldásra váró feladatairól. Arról, miként tudták fejleszteni szolgáltatásaik színvonalát a rászoruló emberek felé, és mivel nem tudnak jelenleg megbirkózni.

Farkas P. József alapító igazgató elmondta, hogy a karácsonyi főtéri étkeztetés bázisául szolgáló kültéri sátrat támogatói forrásból sikerült felújítani. Ugyanígy szereztek be hat ételhordó badellát, új székeket az ebédlőbe, egy gázzsámolyt és számtalan konyhai felszerelést.

A népkonyha megoldásra váró problémái közé tartozik, hogy az intézmény energiaköltsége rendkívül magas, amit önerejükből nem tudnak kigazdálkodni. Ennek okán például az egyes helyiségekben télen is elég hideg van. Ezért szeretnék korszerűsíteni a szociális intézmény energiaellátási rendszerét oly módon, hogy amint forrást találnak rá, napelemes rendszert alakítanak ki az épületben, ezzel is csökkentve a felmerülő költségeket. Anita asszony azonnal segítőkészségét fejezte ki. Arra kérte Farkas P. Józsefet, hogy írjon egy kérvényt férje, Áder János köztársasági elnöknek címezve, és vesse fel problémájukat a levélben. A beadványra tegnap érkezett válasz a Köztársasági Elnöki Hivatalból. Áder János jóváhagyta a kérelmet; saját forrásból támogatja a napelemes rendszer kiépítést. Egyben megígérte, átadáskor - előreláthatóan jövő év január-februárban - személyesen is felkeresi a Wojtyla Házat Kecskeméten. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház