Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 3. 10:57 | Szerző/forrás: keol.hu

Látogatási tilalom az állattartó telepeken a madárinfluenza miatt

Látogatási tilalom az állattartó telepeken a madárinfluenza miatt
KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS madárinfluenza miatt a védő- és megfigyelési körzet területére vonatkozó látogatási tilalom elrendeléséről. (Fotó: MTI - Rosta Tibor)

Tájékoztatom Kecskemét város lakosságát arról, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 18. § (1) bekezdés f) pontja, valamint 51. § (3) bekezdés r) pontja alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztályának Megyei Főállatorvosa, egyben főosztályvezetője (6000 Kecskemét, Halasi út 34., 76/503-370) Kecskemét- Ágasegyháza- Izsák- Páhi- Kiskőrös- Kecel- Imrehegy- Kiskunhalas- Zsana- megyehatár- M5- Kecskemét útvonal által határolt megfigyelési körzetben (beleértve a megfigyelési körzetben található védőkörzeteket is) a madárinfluenza megállapítása miatt a baromfi állattartó telepekre látogatási tilalmat rendelt el.

A védő- és megfigyelési körzetbe tartozó baromfitartó gazdaságokba az ott dolgozó sze-mélyeken, az ellátó állatorvosokon és a járvány leküzdésében részt vevő állatorvosokon kívül más nem léphet be.

Felhívta az állattartók figyelmét, hogy a fenti rendelkezést az Éltv. 18. § (1) bekezdésének f) pontja alapján köteles betartani, az alábbiak szerint:

„Az állattartó köteles az állata betegségéről vagy annak gyanújáról haladéktalanul érte-síteni az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet, illetve a szolgáltató állatorvost, a beteg, illetve betegségre gyanús állatát megvizsgáltatni, járványos állatbetegség esetén az élelmiszer-lánc-felügyleti szervnek, illetve a szolgáltató állatorvosnak az állat (állomány) kezelésére és a betegség továbbvitelének megakadályozására adott utasításait végrehajtani, az el-rendelt járványügyi intézkedésben foglalt kötelezettségeket teljesíteni."

Dr. Határ Mária jegyző

Kövessen minket a Facebookon is!