Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 7. 08:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Két helyen épül 2017-ben körforgalom Kecskeméten

Két helyen épül 2017-ben körforgalom Kecskeméten
Jövőre Kecskemét két pontján kezdődik el körforgalom-építés. Az Arborétum, valamint az aluljáró közelébe tervezett csomópontok kialakítására a napokban nyert összesen több mint 1.7 milliárd forintot az önkormányzat.

Hamarosan kezdődik az északi elkerülő út építése Kecskeméten, és ezzel a várost körülvevő külső körgyűrű teljes egészében elkészül. Ez azonban újabb forgalomtechnikai problémát okoz majd a városnak. A megnövekedett járműforgalom Kecskemét két pontját érinti majd. Az egyik az aluljáró közelében található a Bem utca illetve a Kuruc körút találkozásánál. Itt dupla körforgalom építése kezdődik, a járműforgalom gyorsabb levezetése érdekében.

A másik neuralgikus pontja az Arborétum sarkánál van (ezt látni a cik elején lévő Google Earth fotón). Itt az északi elkerülő megépítése után a Nyíri út forgalma fog tovább növekedni. Itt is körforgalom oldhatja majd meg a problémát, de a projekt keretében egy buszforduló is megépül. Az itteni projekt 503 millióba, míg az aluljáró közelébe tervezett dupla körforgalom 1.2 milliárd forintba kerül.

Kövessen minket a Facebookon is!