Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 7. 08:38 | Szerző/forrás: keol.hu

Idén is díjakat osztott a „Mindennapok Angyalainak” Hovány Márton

Idén is díjakat osztott a „Mindennapok Angyalainak” Hovány Márton
A Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolói részesültek kedden délután pénzjutalomban. A „Mindennapok Angyalainak" áldozatos és sokszor emberfeletti munkáját a Hovány Alapítvány ismerte el ily módon, immár harmadik alkalommal.

A Mindennapok angyalait, ápolónőket és ápolókat köszöntöttek és jutalmaztak a Hovány Alapítvány jóvoltából. Hovány Márton tavalyelőtt hozta létre az alapítványt és a díjat, ám ettől függetlenül sem új keletű a számára a jótékonyság, hiszen még évekkel ezelőtt a főtéren a rászorulókat látta vendégül több alkalommal is. Tavalytól viszont már az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt is tiszteleg a díjátadó ünnepséggel.

Sokszor ezt a nagyon kemény munkát nagyon szerény anyagi elismerés mellett végzik ezek az emberek hivatásszerűen, hiszen sok ember számára megfizethetetlen lenne ez a fajta munka. Úgy gondoltam, mögéjük kell állnom, hiszen ők az igazi angyalok és legszívesebben azokat segítem én is, akik maguk is sokat tesznek - nyilatkozta Hovány Márton.

Az alapítvány jóvoltából idén összesen 40 ápoló részesült pénzjutalomban. A megjelenteket köszöntötte a díjat alapító Hovány Márton, valamint Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató.

A kezdeményezéshez ezúttal is csatlakozott Kecskemét városvezetése. Az önkormányzat jóvoltából színházjegyeket és fürdőbelépőket is kaptak a díjazottak, amit Engert Jakabnétól, az esélyteremtési bizottság elnökétől vehettek át.

Hovány Mártont viszont - köszönetképpen - a kórházban röntgen asszisztensként dolgozó Takács Jolán amatőr képzőművész ajándékozta meg egy tűzzománc alkotásával.

Kövessen minket a Facebookon is!