Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 7. 14:54 | Szerző/forrás: baon.hu

Különleges ereklye

Különleges ereklye
Ereklyét kapott a Szent Miklós templom, ismertebb nevén a Barátok temploma. Tóth Pál Tamás Olaszországból, Bariból hozta el Szent Miklós több száz éves csontját.

A különleges ereklyét a templom búcsúján, a hétfői dr. Bábel Balázs érsek által celebrált szentmisén mutatták be a hívőközösségnek. Mint ismert, Kecskemét védőszentje Szent Miklós, akinek személyét már évszázadokkal ezelőtt a város első címerében is megörökítettek.

Igazi Szent Miklós ereklyéje azonban még sohasem volt a templomnak, így nagy öröm számukra, hogy most Tóth Pál Tamás jóvoltából ez is megvalósult. A csontereklyét a szentmise végén a hívők közelebbről is megtekinthették. Sokan meg is érintették a tárolóban lévő csontot. Egyelőre ez egy ideiglenes tartó, de karácsonyra elkészül a végleges verzió.
Addig nem is láthatják a hívők, de az ünnepek idején ismét bárki közelebbről is megnézheti. A csontnak nincs csodatévő hatása, de jól eső érzés volt a hívők számára, hogy egy ilyen különlegeséggel gazdagodhatott a templom. Aki teheti, mindenképpen nézze majd meg, hiszen a jövőben csak ünnep napokon mutatják be.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház