Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 7. 22:33 | Szerző/forrás: keol.hu

Örömhírt visznek Beregszászra

Örömhírt visznek Beregszászra
A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Betlehemes Diáktalálkozó helyszíne idén Beregszász lesz. Ide utazik a Csíkszeredához tartozó Csíktaplocáról, Kassáról, Kecskemétről és Szabadkáról 60 magyar diák és kísérőik, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak egymással és kárpátaljai vendéglátóikkal. Közben pedig a régi jó betlehemes hagyományok felelevenítésével hirdessék az Örömhírt: a Megváltó születését.

A december 7-11. közötti időszak színes programjai során minden adott egymás életének, kultúrájának megismerésére. Így a találkozás lehetőség is, hogy az ünneplés mellett a résztvevők megismerjék a mindennapok valóságát.

A diákok részt vesznek iskolai tanórákon, a felnőttek, kísérők bekapcsolódhatnak a tantestület munkájába, komoly szakmai tapasztalatcsere zajlik. A csoportok részt vesznek misén, megismerkednek Beregszász nevezetességeivel, kirándulnak a munkácsi várba és a vereckei emlékműhöz.

A legfontosabb mégis a sok helyen bemutatásra kerülő betlehemes játék. Ez elődeink megszívlelendő üzenetét közvetíti: karácsonyi örömre, közösségi alkotásra, szolidaritásra serkenti ifjúságunkat.

Ezt az együttérzést fejezi ki az a sok - sok „cipősdoboz" ajándék, amit a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodásai és iskolásai gyűjtöttek össze, és küldenek ki - ezúttal beregszászi iskolák rászoruló tanulóinak.

Kövessen minket a Facebookon is!