Székely módra vágtak disznót a Granada Hotelben
Korábban megírtuk, hogy székely főzőest előzte meg a VI. Kadafalvi Falu-és Szüreti Napot a Granada Hotelben. Ahová a szakácsok és az alapanyagok Bikfalváról érkeztek. Az est fénypontja Antal Tibor gyimesi autentikus csángó népzenész előadása volt, aki csapatával csíki és gyimesi dallamokat játszott.
Hasonló jellegű székely estet rendeztek most is, amit a Granada Hotel a székely hagyományokat bemutató programok keretein belül valósított meg.
A székely módra történt disznóvágásnak azonban - e sorok írója számára - „fájdalmas" különbsége van a magyarországihoz képest. Nem volt reggel hagymás vér...! A székelyeknél ugyanis a véres hurkába kerül az összes vér. Helyette viszont frissensült húsokat - flekkent - kínálnak a disznó halálának reggelén, no meg persze székely köményest.