Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 10. 20:53 | Szerző/forrás: keol.hu

Értékes trófeát szerzett a KTE-Kisokos kézilabdacsapata

Értékes trófeát szerzett a KTE-Kisokos kézilabdacsapata
Az idei év utolsó hazai bajnokiján megmutatta oroszlánkörmeit a KTE-Kisokos, és nagyon fegyelmezett játékkal nyert simán a tavalyi aranyérmessel szemben.

Az előző heti botlást követően érződött a játékosokban a bizonyítási vágy, és ez a pályán is megmutatkozott. Bujdosó vezényletével sikerült az első tíz perc után 2-3 góllal meglépnie a kecskemétieknek, de kellett ehhez még Zaklajda is, aki kiváló napot fogott ki a kapuban. Hátul fegyelmezetten védekezett a KTE-Kisokos, és kettős emberhátrányban sem engedték, hogy vérszemet kapjon az Algyő. A nagy tempót a félidő hajrájában a hírös városiak bírták jobban, és magabiztos előnyre tettek szert a szünetre, 19-12. Az első játékrész történéseihez tartozik, hogy Árokszállási rosszul érkezett egy indulásból szerzett gólja után, és mentőt kellett érte hívni. Ádám lábát begipszelték, a hétfői MRI-vizsgálat után lesz pontos diagnózis.

Társuk elvesztése sem vetette vissza a Kátaiékat, akik tovább küzdöttek a rutinos vendégekkel szemben. A lendületet azonban a durván védekező algyőiek megtörték, de így is 5-6 gól állandósult a felek között. Zaklajda eszén a második etapban sem tudtak túljárni, ez alaposan megfogta támadásban a tavalyi bajnokot, és bizonytalanok voltak a kecskeméti kapu előtt. A túloldalon Horváth Andor harciassága hozott megnyugtató találatokat, Miss pedig biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket. A végjátékban Csernyik is bemutatott pár szemkápráztató védést a hazai kapuban, illetve bemutatkozhatott a felnőttek között Szrnka Levente. A vége megérdemelt kecskeméti győzelem, 31-24.

Edzői szemmel:

Dankó Ervin (Algyő): - Sokat tett a Kecskemét ezért a győzelemért, gratulálok nekik. Voltak külső tényezők, amelyek befolyásolták a találkozó alakulását. A kapusok közötti különbség érezhető volt, végig rohantunk az eredmény után. A vereség ellenére a 2. hely még elérhető számunkra, de többet kell ehhez nyújtani legközelebb.

Ocsovai Zsolt (KTE-Kisokos): - Hazai pályán, ilyen remek közönség előtt bárkit megverhetünk, ezt bizonyította ma is a csapat. Idegenben viszont továbbra sem tudom, hogy miért vagyunk bátortalanok. Idegenben négyszer kaptunk ki, ha azokból legalább kettőt nyerünk, akkor ott lehetnénk a dobogón. Örülök, hogy sikerült szépen búcsúzni a hazai pályától, és nagyon bízom benne, hogy a Nyírbátor elleni utolsó idei bajnoki meccsünkön is hasonló játékot tudunk bemutatni. Köszönjük újra a szurkolóknak, hogy kitartottak mellettünk egész évben, várjuk őket a következő esztendőben is!

KTE-Kisokos - ContiTech FKSE-Algyő 31-24 (19-12)

Kecskemét gsz.: Horváth A. 2, Miss 6, Bujdosó 7, Burik 1, Éliás 4, Árokszállási 2, Kátai 8, Milovits 1.

Junior eredmény: 27-24

Kövessen minket a Facebookon is!