Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 10. 20:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Kétmilliós adomány harmincegy diáknak

Kétmilliós adomány harmincegy diáknak
Harmincegy hátrányos helyzetű, kiemelkedő tanulmányi eredményű diák közt osztott szét a Városi Szociális Közalapítvány kétmillió forintot. A támogatások még karácsony előtt megérkeznek a szülők bankszámláira.

Már második éve segíti a Városi Szociális Közalapítvány a Kecskeméten tanuló, hátrányos helyzetű, kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diákokat. Tavaly 26-an, idén pedig 31-en részesültek egyszeri, anyagi támogatásban. Csak úgy, mint 2015-ben, idén is kétmillió forintot osztottak szét a diákok között. A jutalmazottakkal az alapítvány támogatói szerződést kötött, ezt a szülők és a gyerekek is aláírták. A felhívás alapján a legifjabb díjazott negyedik osztályos volt, míg a legidősebb tizenkettedikes.

Horváth Attiláné, az alapítvány elnöke azt mondta, olyan diákokat támogatnak, akikben ég a tudásvágy, és akikre a jövőnket alapozhatjuk. Mák Kornél alpolgármester olyan segítségnek nevezte a támogatást, amelynek révén a tanulók továbbfejleszthetik tudásukat. Lévai Jánosné kuratóriumi tag hangsúlyozta, az ajánlások osztályfőnököktől, igazgatóktól érkeztek, de a végső szót a civil szervezet kuratóriuma mondta ki. Hozzátette: a megítélt pénzösszegek még karácsony előtt a családok számláira kerülnek.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!