Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 16. 19:06 | Szerző/forrás: keol.hu

KTE-Duna Aszfalt: December 18-án a koraszülöttek lesznek a főszereplők

KTE-Duna Aszfalt: December 18-án a koraszülöttek lesznek a főszereplők
Fél kilogramm. Egy félliteres üdítő súlya, vagy két méretesebb almáé, esetleg a tányéré, amit a pincér az asztalunkra tesz egy nagyobb szelet hússal és körettel. De fél kilogramm lehet éppen egy koraszülött súlya világrajöttekor... Nem mérhető a különbség, és igen nehezen értelmezhető. Ám ma már van segítség arra, hogy egy fél kilogramm súllyal született csecsemő is teljes életet élhessen.

Ebben Magyarországon élen jár a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött Osztálya, az itt dolgozók nevét sok-sok család áldja nap mint nap. Kecskeméten többször előfordult, hogy egy baba fél kiló súllyal született, de a gondoskodás és a szakértelem segítségével teljes értékű életet él, éppúgy, mint bármely más kortársa.

Ez a valódi csoda.

A KTE-Duna Aszfalt kosárlabdacsapata, a tulajdonosok, a vezetők, a játékosok úgy döntöttek, hogy szeretnék segíteni ezt a csodát. December 18-án a Karácsony előtti utolsó hazai mérkőzést (KTE-Duna Aszfalt-Jászberény, 12 óra) arra szenteljük, hogy bemutassuk a csodatevőket, bemutassuk azokat, akik életüket köszönhetik az osztályon dolgozóknak, és bemutassuk azt is, hogy a koraszülöttség ma már nem hátrány.

Ezzel együtt az osztálynak természetesen szüksége van újabb pénzügyi forrásokra is ahhoz, hogy működése zavartalan lehessen, és lehetőség legyen újabb életmentő eszközök megvásárlására.

Mi ebben is segíteni szeretnénk, s erre kérjük Önöket is. Nem kell ehhez mást tennie, mint eljönni a meccsre, megváltani a belépőt, és Ön máris a koraszülött osztály támogatója lett - a klub ugyanis az erre a mérkőzésre érkező szponzori bevétel és egyéb felajánlások mellett a jegybevételből is a koraszülött osztályt támogatja.

Ugyancsak ezen a meccsen lehet majd megvásárolni egy különleges falinaptárt, amelyen a csapatunk játékosai is láthatók, és amelynek fotóanyaga a koraszülött osztályon készült - aki megvásárolja ezt a rendkívül szívmelengető naptárt, az szintén a koraszülött osztályt támogatja, a bevétel ugyancsak az osztályé lesz.

(ktekosar.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!