Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 19. 15:27

ABASÁR NYERT A REAC MIKULÁS KUPÁN

Képgaléria
ABASÁR NYERT A REAC MIKULÁS KUPÁN
Egy arany és egy ezüst az abasáriaknak. Tavasszal az U19 és a felnőtt csapat edzőtáborozott a budapesti REAC- nál, most pedig az U14-es és az öregfiúk labdarúgó csapata kapott meghívást a REAC által szervezett Mikulás Kupára, 2016. december 10-11-ére, melynek helyszíne Budapest 15. kerülete, Rákospalota volt. Az ötletgazda és egyben a házigazda az okányi születésű Hajdú László XV. kerületi polgármestervolt. A szakmai hátteret pedig Sági Ferenc a REAC építménykomplexum vezetője adta. A Mikulás kupán a XV. kerületből 2 csapat, egy okányi foci csapat és az abasári foci csapat versengett.

Abasárról az U14 korosztályú focicsapatból és az Öregfiúk közül 10-10 fő vett részt a kupán. Az U14-es korosztálynál négy csapat versenyzett, az öregfiúknál három. Az U14-es abasári csapat vereség nélkül, két győzelmet és egy döntetlent elérve megszerezte az aranyérmet! Az abasári Öregfiúk csapat egy vereség és egy győzelem elérésével ezüstérmes lett!

 

Somodi Péter, edző szerint nagy öröm és nagy megtiszteltetés is volt számukra, hogy meghívást kaptak a kétnapos rendezvényre. A tizennégy éves gyerekek játéka mellett a felnőtt öregfiúk helytállása dicséretes volt ! Nagy élmény volt, hiszen a szervezők és Abasár Község Önkormányzata a Mikulástorna mellett egyéb programokkal is kedveskedtek: a gyerekek elmehettek Miniverzumba, majd a későbbiekben korcsolyázni is. Dr. Lénártné Benei Anikó, polgármesterasszony is meglátogatta a Mikulás Kupán a csapatot, és elmondta: nagyon büszke az eredményre és a sportszerű vetélkedésre, mert ezzel is tovább dicsőítik Abasár hírnevét a játékosok. A tornán és az utána következő vacsorán megismerhettük egy budapesti egyesület mindennapjait és azt is láthattuk, hogy a labdarúgás mint csapatsport, önkormányzati támogatás és szponzori együttműködés segítségével tudnak csak jól működni. Ezt nekünk abasáriaknak is el kell fogadni!

 

U14-es abasári résztvevők: Nagy Márk, Simon Kornél, Misi Dániel, Vincze Márk, Hőgye Máté, Szabó János, Panyik Patrik, Sankovics Bence, Csontos Dávid, Faragó Teodor.

 

Az abasári öregfiúk közül Kiss Tibor, Tóth Szabocs, Somodi László, Kiss Levente, Szerdahelyi Gábor, Magyari Krisztián, Kulics Attila, Hodák Zsolt, Pilinyi Csaba, Kiss Ottó vettek részt a tornán.

 

Köszönjük abasáriak a színvonalas szereplést és hálásan köszönjük a vendéglátók nagylelkű ajándékát Mikulás ünnepére!

Kövessen minket a Facebookon is!