Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 27. 19:47

Több száz rászoruló jutott ételhez karácsonykor a Wojtyla Ház főtéri sátrában

Képgaléria
Több száz rászoruló jutott ételhez karácsonykor a Wojtyla Ház főtéri sátrában
Támogatói segítségével bőséges testi és lelki táplálékkal szolgálták karácsonykor Kecskemét város szegényeit az Egressy utcai Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyha munkatársai, önkéntesei. A nagyszabású szociális étkezetési akció január 1-jéig tart a főtéren. (Fotók: Mátyus István)

December 24-én dr. Pintér Gábor címzetes érseket, belorussziai apostoli nunciust - pápai nagykövetet - fogadták a Wojtyla Központban. A szentszéki diplomata az ebédlőben köszöntötte a szociális intézmény gondozottait és velük együtt megtekintette az SOS Gyermekfalu alkalmi színtársulatának előadását, majd nyilvános megbeszélést folytatott Farkas P. Józseffel, a népkonyha alapító igazgatójával. Az eseményen a nap főtámogatója, Pintér Csaba keceli vállalkozó és családja, valamint dr. Jeney Gábor, a Nagytemplom plébánosa és Balanyi Károly Ferenczy-díjas zománcművész is jelen volt. A közös program szeretetebéd-osztással folytatódott a főtéren.

Az ételosztásban a Wojtyla Ház munkatársain, önkéntesein kívül részt vett: dr. Pintér Gábor; Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke; dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek; dr. Jeney Gábor; Mák Kornél alpolgármester; Nagypál Sándor korábbi alpolgármester, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója; Lévai Jánosné önkormányzati képviselő; Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke, valamint Trungel Ilona, a Városi Szociális Közalapítvány titkára.

Karácsony első napján többek között Varga László, az Ízfaktor Kft. tulajdonosa és családja ajándékozta meg gondoskodó szeretetével az itteni szegényeket. A főtéri sátorban aznap is több mint kétszáz rászoruló foglalt helyet délidőben egy tál melegételre várva. A népkonyha támogatóiban karácsonykor sem kellett csalódniuk. Varga László tarhonyás húst hozott a város elesettjeinek. Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő süteménnyel, almával, édességgel tette szebbé a nehézsorsú emberek karácsonyát. A P&P Pékáru Kft. bejglivel gazdagította az igazán bőséges és ízletes menüt. A vasárnapi étkeztetést a Bácsvíz Zrt. is támogatta. Varga Nándor református elnöklelkész pedig Isten Igéjének tükrében világított rá karácsony valódi üzenetére.

Dr. Jeney Gábor atya melegítette szavaival karácsony másnapján a főtéri ételosztó sátorban megjelent rászorulók szívét-lelkét. A több száz nehézsorsú embernek sült pulykahúst és rizibizit szolgáltak fel hétfőn a népkonyha önkéntesei. Az ebédosztást a P&P Pékáru Kft., a Városi Szociális Közalapítvány és a Phoenix Mecano Kft. is támogatta felajánlásával.

A bor által mind valóságosan, mind szellemileg és lelkileg Istenhez vagyunk kötve, ezért hálatelt szívvel kell fogadnunk. Krisztus az utolsó vacsorán kijelentette róla, hogy az ő vére, így őrá emlékeztet. E gondolat hozta létre hat évvel ezelőtt a János napi boráldás szokását Kecskeméten. A Barátok templomában hétfő este megtartott szentmise keretében zajlott a szertartás - szintén a Karol Wojtyla Barátság Központ szervezésében.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház