Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 28. 13:37

Főtéri ebédosztás: Rehák Róbert második napja támogatja a Wojtyla Ház szociális étkeztetését

Képgaléria
Főtéri ebédosztás: Rehák Róbert második napja támogatja a Wojtyla Ház szociális étkeztetését
December 28-án, szerdán ötödik napjához érkezett a Karol Wojtyla Barátság Központ nagyszabású főtéri étkeztetése. A kilenc napon át tartó karitatív akció mai főtámogatója - tegnap után immáron második alkalommal - Rehák Róbert kecskeméti származású budapesti vállalkozó és családja volt. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Éhes emberből ezúttal sem akadt hiány. Nem is lehetett, hiszen több száz rászoruló él Kecskemét városában, akik délidőben most is zsúfolásig megtöltötték a Városháza és a Barátok temploma között felállított rendezvénysátrat.  

Farkas Pál, a Wojtyla Ház főszervezője köszöntötte az egybegyűlteket és bemutatta Borisz atyát, a kecskeméti (főtérhez közeli) Szentháromság görögkeleti templom parókus lelkészét, aki mélyebb betekintéssel szolgált karácsony ünnepét illetően.

Mint mondta: „Itt minden Isten szeretetéről szól, aki miérettünk jött el e világba, hogy megváltson bennünket. Higgyünk mi őbenne, hiszen ő saját szeretete miatt szállt alá. Nekünk pedig reménykednünk kell, hogy betartja szavát és megvált minket. Ő mondta: boldogok vagytok ti, éhezők és szomjúhozók, mert megkapjátok a jutalmat; kielégítenek benneteket. Reménykedjünk minden reménytelenség ellenére, hiszen csak akkor üdvözülhetünk, ha átadjuk életünket az Úrnak. Embertársaink által is, hiszen akik felajánlják ezt az ebédet, ők sem a sajátjukat adják, hanem amit Istentől kaptak. Ugyanis senkinek sincs saját java. Mindenünk, amivel rendelkezünk, Istentől kaptuk - még a hitünket is. Reménykedjünk tehát rendületlenül és adjunk hálát az Úrnak mindenért, ami velünk történik ezen a világon. Áldjon meg benneteket a Jóisten!” - hangoztak Borisz atya szavai.

Ezúttal sárgaborsó főzeléket és fasírtot, mellé félegyházi kenyeret, péksüteményt, valamint édességcsomagot, teát kaptak a sátorban helyet foglalók, akik száma meghaladta a kétszázötvenet. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház