Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 30. 18:49 | Szerző/forrás: keol.hu

Csombor Teréz: „Slank leszek, mint a sikló”

Csombor Teréz: „Slank leszek, mint a sikló”
Mióta az eszét tudja, minden Szilveszter este fellépett. Idén az év utolsó napján a Család ellen nincs orvosság című vígjátékban láthatja a közönség Csombor Terézt, akit ezúttal a darabról, a 2016-os évről és újévi fogadalmairól is kérdeztünk.

- A főnővért alakítja a darabban, mégpedig egy olyan kórházban, ahol karácsony előtt 200 neurológus és egy eltitkolt viszony nem várt gyümölcse bukkan fel. Hogyan áll helyt ebben a helyzetben?

- Szigorúan és határozottan! Az én főnővérem szerencsére mindent jobban tud, mint bárki a világon - vagy legalábbis ezt gondolja magáról. De egy váratlan fordulatnak - és egy lórúgásnyi nyugtatónak - köszönhetően kiderül, hogy a főnővér is ember, sőt, nőből van a szentem, akit érzékeny lélekkel áldott meg az ég. S ez az érzékeny lélek mi másra vágyhatna, mint egy szerető társra...

- Kinek jó választás a Család ellen nincs orvosság Szilveszter estére?

- Annak, aki vidáman akar búcsúzni 2016-tól, és legalább ilyen vidáman akarja köszönteni az új évet. Olyan lesz a nézőknek, mint egy dobbantó: jókedvűen indítjuk 2017-et, hogy a folytatás is ilyen legyen.

- Készít számvetést az év végéhez érve? Milyen volt 2016?

- Szép és mozgalmas! Nagyszerű feladatokat hozott ez az év, és fantasztikus elismeréseket: elnyertem a Színikritikusok Díját, a Pécsi Országos Színházi Találkozón a Maszk Színészegyesület díját vehettem át, a kecskeméti színházban pedig elnyertem a „Város kedvence" díjat. Nagy boldogság volt mind a három! Temérdek gratulációt kaptam, ami azért is volt nagyszerű érzés, mert egyszerre érezhettem a közönség és a szakma figyelmét és szeretetét!

- Hogyan indul neki 2017-nek? Fogadalmak?

- Fogyókúra... az örök feladat! De most kaptam egy remek ötletet, amitől állítólag slank leszek, mint a sikló. Ezt még kipróbálom, de ha nem válik be, nem gyötröm magam többé!

- A színpadon remekül bánik a mostani alkatával is.

- A karaktereimnek nagyon jól áll, csak akkor van baj, ha belenézek a tükörbe, ugyanis elképzelni sem tudom, kit látok benne, mert hogy nem magamat, az biztos! Ráadásul túl vagyok a lakásfelújításon, ami önmagában nagyszerű dolog, de sajnos egy kicsit elkapkodtuk a bútorvásárlást, és úgy alakult, hogy két nagy tükröm lett... Nagy csapás ez!

- A szakmával kapcsolatos tervek?

- Sok szép szerep és esetleg egy önálló est, amelyben megmutathatom a drámai arcomat. Imádom a feladataimat, a János vitéz boszorkányát épp úgy, mint a Család ellen... főnővérét. Imádtam a Prah című darabot is. Nagy boldogság lenne egy hasonló mélységű szerepet eljátszani. Optimistán nézek 2017 elé, nem vagyok türelmetlen, remélem, előbb-utóbb valóra válik ez az álmom.

(kecskemetikatona.hu / Rákász Judit)

Kövessen minket a Facebookon is!