Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 1. 13:09

Ma véget ért a főtéri étkeztetés

Képgaléria
Ma véget ért a főtéri étkeztetés
Január 1-jén egy évre bezárta kapuit a Karol Wojtyla Barátság Központ főtéri sátra, amelyben december 24-étől újévig naponta 250-300 rászoruló lakhatott jól egy tál melegétellel. A nagyszabású népkonyhai étkeztetési akció elsősorban nagylelkű vállalkozók anyagi támogatásával jöhetett létre, de a megvalósításban egyházi személyek, civil szervezetek és magánszemélyek is jelentős szerepet vállaltak. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A szervező Wojtyla Ház munkatársai semmiféle előfeltételt nem támasztottak; aki déltájban Kecskemét főterén járt és úgy érezte, békességben, barátsággal, másokkal közösségben szívesen elfogyasztana egy tál ételt és hozzá egy kis csemegét, előtte nyitva állt a sátor bejárata, jó szívvel fogadták a vendéglátók.

Utolsó nap dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Feczák László görögkatolikus parókus - felesége társaságában - osztott ebédet a sátorban gyülekező nehézsorsú embereknek.

Először dr. Zombor Gábor lépett a mikrofonhoz: „Biztos vagyok abban, hogy az összefogás, ami ebben a kilenc napban kifejezésre jutott, egész évben jellemző lesz. Ha bárki szorult helyzetbe kerül, a Wojtyla Ház itt jelenlévő munkatársaira mindig bizton számíthatnak. Legyen ez a 2017. év mottója: ha baj van, segítünk egymásnak!” - jelentette ki a kecskeméti országgyűlési képviselő.

A szervezők nevében Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító igazgatója köszönt el Kecskemét szegényeitől a főtéren: „A barátság kilenc napja azokhoz szólt, akik közé Jézus valójában eljött, vagyis egyszerű emberekhez. Elhagyatott helyen, jászolban született, és első látogatói is egyszerű pásztorok voltak, akik akkor saját szemeikkel láthatták meg a Szentírás igazságát: eljött közénk a Megváltó. Köszönöm Önöknek, hogy kilenc napon át igénybe vették a „Barátság sátrának” szolgáltatásait, éltetve ezzel kezdeményezésünket - hangoztak Farkas P. József szavai.

Az újesztendő első óráiban Feczák László görögkatolikus áldozópap Máté Evangéliumából idézte Jézus gondolatait a gondviselésről: „Ne nyugtalankodjatok tehát és ne kérdezzétek, miit együnk vagy mit igyunk, vagy mibe öltözzünk. Mindezt a pogányok keresik. Hiszen tudja mennyei Atyátok, hogy minderre szükségetek van. Ti elsősorban keressétek az Isten országát és ezeket is mind megkapjátok. Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnapi nap majd gondoskodik magáról.” Isten mindig állít olyanokat, akik gondot viselnek ránk. Nincsenek olyan pillanatok, nehézségek, hogy az ember elveszítse a reményt, mert életünkben legfontosabb a hit, a remény és a szeretet - tette hozzá.

Legvégül Feczák László hitvese keresztény éneket adott elő mindenki örömére.

Újév napján a Vacsi Hús Kft. jóvoltából osztottak ebédet - sertéspörköltet tésztával - Kecskemét főterén. Rajtuk kívül a Szerencsejáték Zrt., továbbá a Félegyházi Pékség, valamint a P&P Pékáru Kft. is jelentősen emelte a nap fényét.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház