Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 2. 18:23 | Szerző/forrás: keol.hu

Ali baba az első kecskeméti baba 2017-ben

Ali baba az első kecskeméti baba 2017-ben
Aladár január 1-jén, 03:25-kor jött világra a kecskeméti megyei kórházban. Természetes úton, a család második gyermekeként, 3.500 grammal és 51 centiméterrel. Édesanyja a kiskunfélegyházi Kozák Dóra Katalin (22), édesapja pedig Váradi Aladár. A baba és édesanyja is jól vannak.

Izgalmas éjszakája volt a Váradi családnak. A Németországban egy húsüzemben dolgozó Aladár szerencsére az ünnepek - no és a felesége éppen január 1-re kiírt várható szülése miatt - itthon tartózkodott, amikor Dóránál jelentkeztek a fájások.

- Este 10 óra után kezdődtek a fájások és január 1-jén fél egy körül hívtuk ki a mentőt - meséli Dóra. Az édesapa otthon maradt az áprilisban született Annabell Dórával, anyukát viszont bevitték a kecskeméti kórházba, ahol idén is Dr. Orosz Kornélia Anna volt a szilveszteri ügyeletes szülész-nőgyógyász.

(keol.hu)

Mindössze fél perccel éjfél után a Semmelweis Egyetem II. Női Klinikáján jött világra 2017 első újszülöttje a fővárosban.

Az intézmény tájékoztatása szerint a gyermek 2850 grammal született és a Noel nevet kapta. A fővárosi állami intézmények szülészetei közül sok helyen született gyermek Újév napján, több kórházban 2017 első órájában: az Uzsoki kórházban 0 óra 12 perckor, a Jahn Ferenc kórházban és a Szent Imrében 0 óra 35 perckor, a Magyar Honvédség Állami Egészségügyi Központ szülészetén pedig 0 óra 40 perckor.

Az első gyermek vidéken éjfél után egy perccel született 2017-ben a debreceni Kenézy kórház szülészetén. Szilvási Ferenc adjunktus vasárnap az MTI-nek elmondta: Szemán Alíz 4750 grammal és 61 centiméterrel jött a világra, természetes úton, debreceni szülők első gyermekeként. A kislány édesanyja 22 éves.

(MTI)

Kövessen minket a Facebookon is!