Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 4. 15:28

Vásáry André Kecskeméten kezdi az új évet

Képgaléria
Vásáry André Kecskeméten kezdi az új évet
Vásáry André számára január 7-én kezdődik az új év, mármint a koncertezés terén, ugyanis akkor lesz idei első koncertje, ezúttal a kecskeméti Katolikus Nagytemplomban. Amúgy szinte észre sem vette, hogy átfordult a naptári év, decemberben egyik adventi koncert követte a másikat, éppúgy ahogy zeneakadémiai vizsgái is, melyekből még januárra is maradt néhány.

- Én pont ezt szeretem, ha ilyen sűrűn zajlik az élet és tele vagyok feladatokkal. Mindig is erre vágytam, úgyhogy nem panaszkodom.

- Először jössz a Kecskeméti Katolikus Nagytemplomba énekelni?

- Igen és nagyon örülök, hogy ezzel a gyönyörű templommal bővül azoknak a csodálatos templomoknak a sora, ahol felléptem már, köztük budapesti Szent István Bazilikában, az Esztergomi Bazilikában, az Egri Bazilikában, a Debreceni Nagytemplomban vagy a Mátyás-templomban, hogy csak néhányat említsek. Nemcsak adventkor kedvelem a templomok meghitt atmoszféráját, az év minden szakában ad valami különös pozitív töltést mindennek, ami ott elhangzik. És nem titkolom, a templomok akusztikája kedvez a hangomnak is.

- Ilyenkor télen, meglehetősen hideg van a templomban, nem félted a hangod?

- Nem mondom, hogy melegünk lesz, most hétvégére a szokásosnál is hidegebbet jósolnak, biztosan elkel majd egy-két melegítő gomba. De ez az igazi kihívás, hogy az élmény felmelegítse a nézőket annyira, hogy a hideg ellenére is meghallgassanak  és élvezzék a műsort.

- Milyen műsorral készülsz?

- Ezúttal fiatal orgonista kollégám, Túri-Nagy János orgona koncertjén lépek fel, melyen közreműködik még Friderikusz Péter csellón és Palotás Endre szaxofonon. Ezért én is klasszikus dalokkal készülök, de néhány könnyedebb, crossover dalt is énekelni fogok.

- Azt mondtad, hogy nagyon sikeres éved volt az előző, mit vársz az előttünk álló évtől?

- Valóban nagyon elégedett vagyok az 2016-os évvel, olyan nagyszerű programokban szerepelhettem sikerrel, mint A Dal című Eurovíziós műsor az év elején, és a Sztárban sztár ősszel. Mindkettőben a célegyenesbe jutottam és ezt jó eredménynek tartom. Persze mint mindenki, én is szeretek nyerni, de számomra most nem ez volt az elsődleges, hanem az, hogy komolyzenészként teljesen más oldalaimat  mutathattam meg: egyrészt azt, hogy a komolyzene és a crossover mellett popdalokat is tudok énekelni, másrészt  a Sztárban sztárban a színészi képességeimet is kamatoztathattam. Játszottam már színházban éveken keresztül - a Pesti és a Nemzeti Színházakban - ahol nyilván csak egy szűk réteg látott, most azonban a televízióban sokan ismerhették meg az alakításaimat,  én pedig nagyon élveztem. Idén pedig már januárban vár rám egy kínai utazás és koncert Shanghaiban, a vizsgáim mellett most erre koncentrálok.  Valószínűleg még több koncertem is lesz idén külföldön és remélem, lesznek szép feladataim.

- És végül áruld el, sikeres, profi énekesként, miért felvételiztél a Zeneakadémiára?

- Mert megfogadtam magamnak, hogy elvégzem. Bostonban tanultam énekelni, és egy másik diplomám is van már, de a Zeneakadémia tanáraitól tanulni mindig lehet és nagyon megtisztelő is.

- Örömmel látunk Kecskeméten!

Kövessen minket a Facebookon is!