Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 4. 16:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Megütötte a rendőrt – három napon belül elítélte a bíróság Kecskeméten

Megütötte a rendőrt – három napon belül elítélte a bíróság Kecskeméten
Jól, illetve jó gyorsan kezdte az évet a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. Három napon belül bíróság elé állítottak egy férfit, aki ököllel támadt egy rendőrre.

Az előzmények „dióhéjban": január 1-jén, 17 óra körül hangosan hallgatta a zenét egy férfi a Széchenyi körúti lakóházban. A szomszédok rendőröket hívtak, akik hosszasan kopogtattak mire meghallotta a dübörgő zene mellett az illető, hogy őt keresik.

Kinyitotta az ajtót, amikor arra kérte a járőrpár, hogy le kellene halkítania a zenét, valamint ha már itt vannak, akkor igazolja is magát. Az ittas férfi azonban sem a zenehalkításra, sem az igazoltatásra nem volt kapható. Sőt be akarta csukni az ajtót a rendőrök orra előtt.

Na, ebből lett a baj... A rendőrök ezt nem hagyták, bementek utána, mire a férfi rájuk támadt. Az egyik rendőrt ököllel ütötte meg a fején.

Nem kellett volna!

Megbilincselte a járőr és előállították, majd 72 órára őrizetbe került. A nyomozóügyészség pedig gyorsított eljárásban állította bíróság elé az eddig büntetlen előéletű, 38 éves férfit, szerdán.

A Kecskeméti Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétségében találta bűnösnek, amiért 1 év börtönbüntetésre ítélték. A büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Kövessen minket a Facebookon is!