Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 9. 20:14 | Szerző/forrás: keol.hu

A Magyar Kultúra Napja - Rendhagyó irodalomórával emlékeznek Arany Jánosra

A Magyar Kultúra Napja - Rendhagyó irodalomórával emlékeznek Arany Jánosra
A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon szervez közös rendezvényt az Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.) január 23-án, hétfőn, 14.30-kor.

A megnyitó előadáson rendhagyó irodalomóra formájában Arany János születésének 200. évfordulójára emlékezünk: „Hogyan érez és gondolkodik Arany János?"

Előadó: Dr. Nyilasy Balázs irodalomtörténész

15.30 óra: „Arany János és a magyar nyelv ... ugyanazt jelentik" (Szerb Antal) címmel felolvasóverseny 7-9. és 10-12. osztályos diákok számára.

Téma: Arany János születésének 200. évfordulójára emlékezve a felolvasóversenyen Arany János és kortársai prózai írásaiból, naplójából, leveleiből max. 3 perces részlet bemutatása a korabeli magyar irodalom és nyelv ügyéről, történetéről, megújítási törekvéseiről, a kritika szerepéről, az alkotói folyamatokról.

Nevezési díj: nincs

Jelentkezési határidő:

- a felolvasó versenyre 2017. január 16-ig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.) a jelentkező neve, iskolája, osztálya valamint a választott mű/részlet írója, címe megjelölésével.

- a rendhagyó órára a versenyzőkön túl 2017. január 20-ig várjuk csoportok előzetes bejelentkezését.

A diákok felkészülését irodalomjegyzékkel segítjük részletes versenyfelhívásunkban.

Kövessen minket a Facebookon is!