Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 10. 21:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Felkapott egy tőrkést és nyakon szúrta ismerősét

Felkapott egy tőrkést és nyakon szúrta ismerősét
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves fülöpszállási férfival szemben, aki közös italozást követően szóváltásba keveredett áldozatával, majd a vita lezárásaként egy tőrkéssel nyakon szúrta. (A fotó illusztráció)

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett 2016. október 6-án az esti órákban izsáki barátjával együtt meglátogatta annak Fülöpszálláson élő volt élettársát és családját. Az ott lakó 24 éves vádlott és a sértett csak felületesen ismerte egymást. A látogatás során a társaság a konyhában beszélgetni és italozni kezdett, melynek során a sértett közepes, a vádlott enyhe fokban ittas állapotba került.

A sértett 19 óra körüli időben kiment az udvarra, majd rövidesen a vádlott is kilépett utána. A házba történt visszatérésüket követően a sértett a folyosón felelősségre vonta a vádlottat, mert állítólag az udvaron nem megfelelően szólt hozzá. Ezt a vádlott tagadta, emiatt azonban szóváltás alakult ki közöttük, melynek során indulatában a sértett kétszer arcon vágta a vádlottat.

A házban lakók a vita miatt a sértettet kitessékelték a házból. Ekkor azonban a vádlott a kapott pofonok miatti haragjában felkapott a folyosón lévő szekrényről egy 17,2 cm pengehosszúságú fémnyelű tőrkést és sietve a sértett után lépett a sötét udvarra. A bejárati ajtótól mintegy két méterre, a kést jobb kezében tartva, egy felfelé irányuló mozdulattal a vádlott közepes erővel nyakon szúrta a vele szemben álló áldozatát, majd visszament a házba.

A sértett a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, mert a 3 cm mélységű szúrás a sértett nyakának bal oldalát érte, ami miatt a nyaki visszerek megnyíltak. A tőr akár a nyaki nagyereket is átszúrhatta volna, ebben az esetben a sértett halála elkerülhetetlen lett volna. Az elkövetéshez használt tőrkésre, a megtámadott testtájékra és a szúrás erejére figyelemmel a vádlottnak számolnia kellett azzal, hogy áldozata életveszélyes sérülést szenvedhet.

A nyakon szúrt sértetthez a helyszínen lévők hívtak mentőt és gondoskodtak a kórházba szállításáról.

A büntetlen előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!