Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 11. 22:07 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméten járt a belga nagykövet

Képgaléria
Kecskeméten járt a belga nagykövet
Marie-France André asszony, a Belga Királyság nagykövete és Ránky Edit attasé asszony Kecskemétre látogattak január 11-én, szerdán. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában fogadta őket Gaál József, a kamara elnöke, és Sipos Zsolt titkár.

A tájékozódó látogatást a diplomata asszony kezdeményezte, miután értesült a megyeszékhely és térségének dinamikus fejlődéséről.

- Belgium szeretné bővíteni gazdasági kapcsolatait Magyarországgal. Budapest mellett az ország nagyobb városait is felkeresem, hogy tájékozódjam, felmérjem a lehetőségeket. Az önök városába is ezért jöttem el. Remélem, hogy látogatásom eredményként itt is új üzleti kapcsolatok jöhetnek létre - mondta Marie-France André.

A találkozón Gaál József tájékoztatást adott a megye gazdasági helyzetéről az együttműködés konkrét lehetőségeiről. Mint a Kecskeméti Televízió megtudta, többek között a gép- és járműipar, az élelmiszeripar, valamint a kutatás-fejlesztés lehetnek azok a területek, amelyekben gyümölcsöző kapcsolatok jöhetnek létre.

- Nagyon jó a belgiumi oktatási rendszer, nagyon magas színvonalú, a miénk közismerten egyre jobb. A tudásalapú gazdaság egyre fontosabb, és ebben szerintem érdemes lenne keresni a lehetőségeket - fogalmazott Gaál József.

A nagykövet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában találkozott belga tulajdonú, illetve a királysággal üzleti kapcsolatban álló megyei vállalkozások képviselővel is. Információink szerint holnap ismét Kecskemétre látogat.

(hiros.hu / keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!