Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 12. 16:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Az áramot is lopta a kábítószer kereskedő

Az áramot is lopta a kábítószer kereskedő
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lopás miatt emelt vádat egy 31 éves táborfalvi férfival szemben, aki jól felszerelt ingatlanaiban nemcsak termesztette, de csomagolta is a jelentős mennyiségű kábítószert.

A 31 éves táborfalvi férfi - az ügy I. rendű vádlottja - már 2014 októbere óta kábítószer értékesítéssel foglalkozott: egy lajosmizsei vevőjének 2016 januárjáig - elfogásáig - mintegy 605.000,- Ft ellenében marihuanát értékesített. Az I. rendű vádlott 2015 júniusában cannabis magokat vásárolt azért, hogy egy táborfalvi ingatlan melléképületének e célból átalakított pincéjében kábítószer tartalmú növényeket termesszen és azok virágzatát anyagi haszonszerzés végett forgalomba hozza. A jól felszerelt pincében pára- és hőmérőt, mobilklímát, talaj ph mérőműszert, tápoldatokat és légszűrőt találtak a nyomozók. A növényekből kannabiszt, a lefoglalt szennyezett mokkáskanálról amfetamint mutattak ki.

A férfi a leszüretelt növények szárítására és csomagolására egy másik táborfalvi lakását rendezte be: ott digitális mérleget, mechanikus időkapcsolót, csomagoló anyagokat, ventilátort helyezett el és működtetett.

A férfi a nagy áramfogyasztással járó növénytermesztést úgy oldotta meg a pincében, hogy a lakás árammérő berendezését megkerülve vételezte az áramot, amivel a szolgáltatónak 420.000,- Ft kárt okozott.

Az I. rendű vádlott lakásain lefoglalt, továbbértékesítésre szánt növények és növényi törmelékek összes kábítószer tartalma a jelentős mennyiség alsó határának mintegy másfélszerese. Ezen mennyiség egyedüli elfogyasztásához egy emberöltő is kevés.

A főügyészség vádat emelt azzal a 33 éves tatárszentgyörgyi férfivel - az ügy II. rendű vádlottjával - szemben is, aki 2015 októberében az I. rendű vádlott-társa tudta nélkül, az ő táborfalvi ingatlanának udvarára beugrott és egy fehér műanyag vödörben lévő, kábítószernek minősülő anyagmaradványt lopott el, melynek utcai-piaci értéke legalább 100.000,- Ft volt. Az ellopott kábítószert azonban rövidesen lefoglalták a nyomozók, amikor II. rendű vádlottat igazoltatták és járműve motorház-terében a kábítószert megtalálták. A nála tartott házkutatás során lakókocsijából további kábítószer és az ellopott vödröt is előkerült.

Megállapítást nyert, hogy minkét vádlott fogyasztott is a kábítószerből.

A főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő I. rendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lopás vétségével vádolja, amely akár húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Szabadlábon lévő társának kábítószer birtoklás bűntette miatt kell felelnie.

Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!