Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 13. 19:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemét polgármesterével és alpolgármesterével tárgyalt a belga nagykövet a városházán

Kecskemét polgármesterével és alpolgármesterével tárgyalt a belga nagykövet a városházán
Marie-France André asszonyt, a Belga Királyság magyarországi nagykövetét, Ránky Edit asszonyt, a Belga Nagykövetség Vallónia és Brüsszel Fővárosi régió gazdasági és kereskedelmi attaséját valamint dr. Nagy Béla urat, a Belga Nagykövetség Flamand kereskedelmi tanácsosát fogadta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a kecskeméti városházán.

A városházi látogatást megelőzően, szerdán a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tárgyaltak már a belga vendégek megyei szintű gazdasági együttműködési lehetőségekről.

A polgármesteri fogadóban folytatott ismerkedő beszélgetésen Szemereyné Pataki Klaudia elmondta:.a város gazdasági fejlődése olyan mértékű, hogy több ezer ember számára munkalehetőséget kínál a következő öt évben, ennek megfelelően mind a képzés,a lakhatás és a kultúra területén is óriási fejlődés van városunkban.

A belga gazdasági szakemberek hangsúlyozták, hogy ők elsősorban kis- és középvállalkozások megkereséseit segítik, de támogatásukkal nagyobb magyar cégek is hoztak létre telephelyeket vallon, illetve flamand területen. Itt látnak együttműködési lehetőségeket kutatás-fejlesztés, környezetvédelem területén.

A vendégek a kultúra, a rendezvények kapcsán érdeklődést mutattak az animációs filmfesztivál és az Európa Jövője gyermektalálkozó, valamint a művészeti műhelyek munkája iránt. A Frankofónia klub alelnökeként a nagykövet felajánlotta esetleges segítségét francia nyelvű kulturális programokhoz.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!