Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 16. 20:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Új telephelyet épít az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft Kecskeméten

Új telephelyet épít az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft Kecskeméten
Új telephely építésébe kezd ebben az évben a kecskeméti ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. a város Déli Iparterületén, a már működő AXON Kábelgyártó cég szomszédságában. A beruházás alapkőletételét január 23-án, hétfőn tartják.

A kapacitásbővítő fejlesztést több lépcsőben kívánja végrehajtani a kecskeméti vállalkozás. Az első ütem mintegy 750 millió forintos költségvetésű fázisában egy kétszintes, 1600 négyzetméteres területű iroda épület, és egy kéthajós, 2000 négyzetméter területű gyártó csarnok valósul majd meg.

Az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. jogelődjét, az ABRAZIV GMK-t 1984-ben alakította négy gépészmérnök, mechanikus felülettisztító gépek (szemcseszóró gépek) fejlesztésére, gyártására és szervizelésére. Az ABRAZIV Kft. a jelenlegi cégformában 1991 óta működik. Két tulajdonos vezeti a vállalkozást, mely a tevékenységét tekintve ma már több lábon áll.

A két fő profil gépgyártással kapcsolatos:

Az egyik profil a takarmányipar és ömlesztett anyagkezelő technológia. Ez a tevékenységi kör az ömlesztett anyagok kezelésére, tárolására, adagolására, darabosítására szolgáló egyedi gépek tervezésétől, gyártásától és telepítésétől kezdve a teljes technológiai vonalak kialakításán keresztül akár komplett gyártó-, keverő üzemek fővállalkozási szerződés alapján való létesítésig terjed. A cég vevői közé elsősorban takarmány- és tápanyag gyártó üzemek tartoznak.

Az ABRAZIV Kft. saját fejlesztései mellett meghatározó holland takarmányipari gépgyártó magyarországi képviseletét is ellátja. Jelentős szerepet vállalva ezzel a hazai keveréktakarmány-, premix-, és előkeverék-gyártó ipar technológiai szintjének fejlesztésében. A folyamatos fejlesztés eredményeképpen a gyártott takarmányok értéknövekedése jelentős mértéket mutat a piaci viszonyok alapján: mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten.

Az ABRAZIV Kft. takarmányipari berendezéseit jelenleg is több országba exportálja. Kiterjedt kapcsolatokkal bír Románia, Szerbia, Lengyelország, Bulgária, Csehország meghatározó takarmánygyártóival.

A cég filozófiája, hogy a szakmai fejlesztések elkészítése során figyelembe kell venni a világ és térségünk takarmányiparának trendjeit, fejlődési irányait és üzleti törekvéseit. Mivel pedig a világ takarmánytermelésének súlypontja kelet felé tolódik, ezért a keleti partnerek felé történő értékesítési hálózat kiépítésével is számolni kell.



Az ABRAZIV Kft. másik fő profilja a gazdaságos, környezetbarát ipari mechanikus felülettisztító és felületkezelő technológiák. Ennek keretében a társaság különböző felülettisztító berendezéseket, úgynevezett szemcseszórókat fejleszt és gyárt, főleg fém megmunkálással foglalkozó partnerei részére.

Jelentős az egyedi, speciális gépgyártás, ahol a berendezés a vevői igények alapján, testre szabva készül, valamint a saját gyártású gépeken kívül a legtöbb ismert gyártó gépéhez szállít hosszú élettartamú kopóalkatrészeket. Ezen felül biztosítja minden szemcseszórási feladathoz a megfelelő szóróanyagot: például a vízvágó gépekhez szükséges abrazív anyagot, gránáthomokot is.

Az ABRAZIV Kft. elkötelezetten szolgálja a hatékony és komplex felülettisztítási folyamatokhoz elengedhetetlen legújabb fejlesztéseket. Innovatív megoldásokat kínál mind a hazai, mind pedig a külföldi piac legkülönfélébb igényeire reagálva.

Az ABRAZIV Kft. kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Berendezéseit és szemcseszóró anyagait a következő országokba exportálja: Románia, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Oroszország.

Az ABRAZIV Kft. legfőbb erőssége a magasan képzett, tapasztalt mérnök, technikus és szakember bázis, akikre minden körülmények között számíthat. A munkatársak a legkorszerűbb számítógépes tervezői háttérrel dolgoznak: munkájuk során háromdimenziós tervezői szoftvereket használnak.  

Az ABRAZIV Kft. legfőbb célkitűzése az innovációs tevékenység fokozása. Melyben elsődleges szempontja - akár komplett projekt kivitelezésnél, akár egyedi gépértékesítésnél - megtalálni a megrendelő számára legkedvezőbb kiforrott műszaki megoldásokat, költséghatékony és a mindig intenzíven változó piaci viszonyokhoz nagyfokú flexibililással alkalmazkodni bíró termelés kialakítást, hozzárendelve egy gazdaságos, költségtakarékos gyors megvalósítást, és szem előtt tartva a magas minőségi követelményeket.

Kövessen minket a Facebookon is!