Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 18. 18:40

Dr. Bábel Balázs képviselte a római katolikusokat az ökumenikus imahéten

Képgaléria
Dr. Bábel Balázs képviselte a római katolikusokat az ökumenikus imahéten
A Kecskeméti Evangélikus Templomban január 16-án, hétfőn este kezdetét vette az ökumenikus imahét. Szerdán dr. Bábel Balázs hirdetett Igét. (Fotók: Mátyus István)

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita igehirdetésének témája „…a régi elmúlt…” (2Kor 5,17) volt. A következő napokban a többi kecskeméti egyház egy-egy képviselője fog igét hirdetni az evangélikus templomban. Csütörtökön Kuti József református lelkipásztor, pénteken Mike Sámuel baptista prédikátor, vasárnap pedig Kis János evangélikus lelkész.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, azon először csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és kizárólag az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. Ma már szerte a világon és Magyarország szinte minden településén ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket, és imádkoznak a Krisztusban hívők egységéért az imahét idején a különböző felekezetű gyülekezetek.

Az idei imahét mottója egy, Pál apostol Korinthusiakhoz írt második leveléből vett igerész: „Krisztus szeretete szorongat minket”.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház