Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 19. 11:12

A BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója osztott ma ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
A BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója osztott ma ebédet a Wojtyla Házban
Elfogadván Farkas P. József alapító igazgató meghívását, Kurdi Viktort, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatóját és dr. Kis Attila ügyfélkapcsolati osztályvezetőt köszönthették csütörtök délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központban. Megbeszéléseik végeztével ételt osztott az ebédlőben a két vendég. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Molnár Zoltán intézményvezető üdvözölte a gondozottak körében megjelent nagytekintélyű látogatókat, kijelentve: a BÁCSVÍZ Zrt. kezdetektől fogva támogatja intézményünket. A nagy felújítások idején, melynek keretében annak idején ilyenné varázsolódott az intézmény, felbecsülhetetlen szerepet vállalt a víz- és csatornaszolgáltató cég vezetése, nem beszélve rendezvényeink támogatásáról - hangoztatta Molnár Zoltán.

Kurdi Viktor válaszában kifejtette: - A sajtóból, ismerősöktől, barátoktól értesültem arról, milyen elvek alapján folyik itt az érdemi munka. Ez tükröződött vissza Farkas P. József igazgató úr szavaiból is, amikor az imént vele beszélgettünk. Közösen megállapítottuk, ki is mondtuk: az isteni gondviselés, ami működteti a házat, valamint a kohézió, a szeretet, ami e helyütt embertársaink iránt megnyilvánul a mindennapokban. Legyen egy cég vagy egyén bármilyen eredményes, ha elveszíti a tudatot, kapcsolódási pontot, hogy honnan is jött és hova tart, és nem tudja megfogalmazni működése, élete célját, nem lesz hosszú távon sikeres.

- Mi, a Bácsvíz Zrt-nél úgy gondoljuk, hogy tehetségünkhöz mérten ki kell vennünk a szerepet abból a társadalmi felelősségvállalásból, ami az önkéntességen alapszik, és megpróbálja jobbá tenni a világot. Ennek egyik szelete, hogy támogatói vagyunk az itteni ételosztásoknak és az intézmény működésének. Talán 2017-ben is lesz egy-két olyan projekt, amit fel tudunk vállalni részben vagy egészben. Ekképp szeretnénk szolgálni az intézmény rászorulóit.

- A világ felgyorsult; túl nagy tempó, túl lendületes előrehaladási vágy mozgatja a szálakat, és ez bizony eltereli a figyelmet az élet valódi értékeiről, elfeledteti a szereplőkkel, hogy amelyik állomáson most vagyunk, az csak időleges. Ami állandó: a szeretet, meg a Jóistentől kapott boldogság, öröm, amit meg lehet élni különböző szinteken, ami független anyagi helyzettől, munkahelytől, társadalmi státusztól.

Farkas P. József köszönetét fejezte ki Kurdi Viktornak, amiért „mellettünk vannak, ami akár komoly felajánlást is jelenthet a jövőben”. Emlékeztetett a Karol Wojtyla Barátság Központ idei célkitűzéseire: a napkollektoros rendszer kiépítésére, továbbá „a házon belül is vannak olyan feladatok, amelyek ellátásához a BÁCSVÍZ segítő keze szükséges”.

A két vendég ételosztással koronázta meg a Wojtyla Házban eltöltött néhány óra programját. Közösen elmondott imádság után borsólevest, második fogásként pedig sült csirkecombot és hagymás burgonyát, mellé kenyeret, süteményt szolgáltak fel a népkonyha ebédlőjében megjelent mintegy százhúsz rászoruló embernek. A Wojtyla Barátság Központ mai szociális étkeztetéséhez a Bakos és Társai Bt. ügyvezetője, Bakos Tamás is jelentős mértékben hozzájárult.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház