Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 19. 20:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Kéregetésből rablás lett - középiskolás fiút rabolt ki

Kéregetésből rablás lett - középiskolás fiút rabolt ki
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 15 éves kalocsai fiatalemberrel szemben, aki Kalocsán a nyílt utcán rabolt ki egy középiskolás fiút.

A fiatalkorú vádlott 2016. november 10-én estefelé Kalocsán a nyílt utcán két, számára ismeretlen középiskolás fiú után ment pénzt kéregetni. Miután utolérte a fiúkat, megszólította őket, bemutatkozott és 100,- Ft-ot kért buszjegyre azzal a hamis ürüggyel, hogy haza akar menni. Az egyik fiú határozottan elutasította a vádlott kérését. A másik fiú - az ügy sértettje - is közölte, hogy nincs aprója, csak 1.000,- Ft-os bankjegy van nála, melyre még neki is szüksége van. Közben azonban zsebében megcsörrentek a fém pénzérmék, ezért ő végül mégis adott a vádlottnak egy 50,- forintost. Erre a vádlott közelebb lépett hozzá, erélyesebb hangnemre váltott és közölte vele, hogy adja oda a többit is, mert különben „kiüti". A megfélemlített fiú ijedtében kénytelen volt a vádlottnak átadni a többi, összesen 340,- Ft aprópénzét is.

A vádlott a megszerzett pénzzel azonnal távozott. Utóbb azonban meggondolta magát és az addigra már jócskán eltávolodott középiskolások után futott azért, hogy a megfélemlített fiútól a többi pénzét is elvegye. Amikor a vádlott utolérte őket, hirtelen mozdulattal hátulról megragadta a sértett egyik vállát és rászól, hogy adja oda a többi pénzét is vagy előveszi a bicskáját. A megtámadott fiú azonnal kirántotta a vállát a vádlott fogásából, kiszaladt az úttestre és segítségért kiabált, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről.

A rabolt pénzből a fiatalkorú vádlott rögtön chipszet és energiaitalt vásárolt. Még aznap este előállították a rendőrök.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorút folytatólagosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely a fiatalkorúakra vonatkozó speciális szabályok miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a fiatallal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelete elrendelését indítványozta.

A jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!