Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 20. 19:22 | Szerző/forrás: hiros.hu

Színes programok a Magyar Kultúra Napján

Képgaléria
Színes programok a Magyar Kultúra Napján
A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár ünnepi programsorozatot állított össze a Magyar Kultúra Napjára. A pénteken megrendezett megnyitó ünnepségen városunk polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte a látogatókat. (Fotók: Mátyus István / Alföldi Civil Napló)

1989 óta kiemelten fontos ünnepnapunk január 22, hiszen Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Kecskemét idén is színes programokkal készül az évfordulóra: városszerte különleges előadások, kvízjátékok, hangverseny és rendhagyó irodalomóra is várja az érdeklődőket.

Elsőként Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója üdvözölte a vendégeket. Kiemelte, nagy öröm, hogy Kecskeméten nem csak a mai nap apropóján, de egész évben erős a kultúrához való kötelék.

Szemereyné Pataki Klaudia köszöntőjében hangsúlyozta, mindannyiunk feladata, hogy nemzetünk kultúrája örökkévalóságot teremtsen utódaink számára, hiszen így meséljük el gyermekeinknek történelmünket, hagyományainkat, időnként nemzeti hitvallásunkat.

2017 , Szent László Emlékév. A magyar kultúra napján Szent László királyunk szerepét, alakját is felidézzük a keresztény kultúrában” – tette hozzá. 

Az eseményen dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek is jelen volt. Az excellenciás-főtisztelendő atya Szent László a magyar keresztény kultúrában címmel tartott előadást.

A városi programok ezzel korántsem érnek véget: A kecskeméti Kodály Iskolában január 23-án hangversennyel és Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című előadásával készülnek, majd január 25-én Bartók Béla a magyar költészetben címmel rendhagyó irodalomórát tartanak a diákoknak.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház